Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μαθητές ζωγραφίζουν για τη σωτηρία της φάλαινας

Μαθητές ζωγραφίζουν για τη σωτηρία της φάλαινας

O Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του

 

3ου Δημοτικού Αργυρούπολης και του 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2010.

Τα έργα των μαθητών αποτελούν ουσιαστικά εικονογράφηση σε ένα ποιητικό κείμενο που αγγίζει το θέμα της διάσωσης των θηλαστικών και του πλανήτη και παρουσιάζονται στη μορφή ενός Χειροποίητου Βιβλίου Τέχνης, «Το Μανιφέστο Αθωότητας των Παιδιών».

Οι μικροί καλλιτέχνες διεκπεραίωσαν το «Σχέδιο Διάσωσης της Φάλαινας» (ζωγραφική διαδικασία) υπό την καθοδήγηση και με τη βοήθεια του δάσκαλού τους και επιμελητή της έκθεσης Αλέξανδρου Αλιέα, επεξεργαζόμενοι βασικές έννοιες της ζωής και του κόσμου.

Ζωγράφισαν το ταξίδι των θηλαστικών στους ωκεανούς, το ταξίδι της γης στο απέραντο διάστημα. Η ζωγραφική τους πραγματεύεται επίσης την έννοια της αγάπης και την έννοια των αντίθετων καλού- κακού και απληστίας σε σχέση με τον διαρκή φόνο της φάλαινας.

Τελικά, το μήνυμα που στέλνουν τα παιδιά μέσα από τα έργα τους είναι η αισιοδοξία ότι τα θηλαστικά και ο γαλάζιος πλανήτης θα σωθούν, ενώ το «Μανιφέστο Αθωότητας των Παιδιών», από το οποίο έχουμε πολλά να διδαχθούμε, αποτελεί συμβολή στην Οικολογία και την Τέχνη του Χρώματος.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα έργο του επιμελητή της έκθεσης Αλέξανδρου Αλιέα, καθώς και από οπτικοακουστικό υλικό οικολογικού περιεχομένου της οικολογικής οργάνωσης «Πέλαγος».
 

Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Έκθεση των πρωτοετών μαθητών του BlackBox Photography
07.06.2016 14:55
To BlackBox Photography σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης των πρωτοετών μαθητών του, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 21:00.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.