Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Χορός και περφόρμανς στο MIR festival 2010

Χορός και περφόρμανς στο MIR festival 2010
Το MIR festival 2010 έχει συμπεριλάβει στο πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμά του μερικές ιδιαίτερες παραστάσεις χορού και performance, οι οποίες ...

αξίζουν την προσοχή μας! Συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ημέρες μπορούμε να παρακολουθήσουμε:

Anushiye Yarnell, στο About:, 15 και 16/09, 21:30

Η Βρετανίδα Anushiye Yarnell σπούδασε καλές τέχνες, χορό και δραματουργία περφόρμανς, περνώντας από το μπούτο. Δημιουργεί κυρίως σόλο , τα οποία εξελίσσονται κάθε φορά που τα παρουσιάζει. Με την περφόρμανς BEAR μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο γεμάτο μνήμες και προαισθήματα, σ’ έναν κόσμο χωρίς ενοχές, στην κατάσταση απόλυτης αγάπης που μπορεί να βιώσει το ζώο ή το παιδί. Σαν «αδέσποτο ανθρωπόζωο», όπως αναφέρει η ίδια, φορά τον εαυτό της το μέσα-έξω για να αποκαλύψει αυτή τη μαγική σχέση με το ζώο, αυτό το «αλλού» που οι άνθρωποι  μοιάζουν να ξεχνούν.

Συμπράξεις, νέες συνεργασίες και παραγωγές ειδικά για το φεστιβάλ είναι η πολιτική του MIRfestival, που στοχεύει σε απώτερο στάδιο στη δυνατότητα υποστήριξης συμπραγωγών και προώθησής τους στο διεθνές δίκτυο. Οι παραστάσεις που θα δημιουργηθούν ειδικά για το MIRfestival 2010 και θα κάνουν την πρεμιέρα τους είναι οι εξής:

Matthias Fritsch - CotiK και Natryx & co - Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, στο About:, 13 και 14/09, 21:00
Matthias Fritsch - Natryx & ACTE VIDE - Λάμπρος Πηγουνης, στο About:, 13 και 14/09, 21:00

Ο Γερμανός βίντεο-καλλιτέχνης Matthias Fritsch συμπράττει με τους Έλληνες μουσικούς CotiK και Natryx & co αλλά και με την χορογράφο και περφόρμερ Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου σε μια περφόρμανς διαρκούς διάδρασης της κίνησης με τον ήχο και την εικόνα στο Dance Piece No.2, an audiovisual dance performance. Ο CotiK δημιουργεί το σάουντρακ της περφόρμανς με ηλεκτρονική επεξεργασία των κινήσεων και μετατροπή τους σε ήχο, ενώ η Natryx συνεισφέρει ακουστικά στην ατμόσφαιρα του κομματιού. Ο χώρος της περφόρμανς διαμορφώνεται από τα συναρπαστικά τοπία του Matthias Fritsch, που μοιάζουν φυσικά αλλά είναι κατασκευασμένα. Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστούν άλλα δύο έργα του Matthias Fritsch σε συνεργασία με τους Natryx & ACTE VIDE και τον Λάμπρο Πηγουνη.

Χριστίνα Βασιλείου - Edy Ferguson, στη Γκαλερί Qbox, 15 και 16/09, 20:00 και 21:00

Η Χριστίνα Βασιλείου, νέα χορογράφος που εμμένει στα όνειρα και στη διερεύνηση του φανταστικού, θα συνεργαστεί με την βιντεοκαλλιτέχνη Edy Ferguson για την περφόρμανς now+here=nowhere, που αναποδογυρίζει αποκαλυπτικά την πρόταση του MIRfestival προς τους καλλιτέχνες να συλλάβουν έργα με το θέμα ΕΔΩ/ΤΩΡΑ. Η Χριστίνα Βασιλείου θα δημιουργήσει μια παράσταση-εγκατάσταση «για την αναζήτηση ενός προσωπικού παράδεισου, μιας επιλεγμένης πατρίδας, ενός καλύτερου μέλλοντος που θα γίνει παρόν». Το εδώ/ τώρα γίνεται αλλού, ποθητό, μια ονειρική πραγματικότητα που μας αξίζει να ζούμε.

Κώστας Τσιούκας, στο About:, 17 και 18/09, 21:30

Ανατρεπτικός και με άποψη για το σύγχρονο θέαμα , ο Κώστας Τσιούκας θα παρουσιάσει το νέο του σόλο Λευκό Πάτωμα πάνω από το έδαφος, με θέμα τη μνήμη, την ιστορία, τη δεκαετία του ’80 και την νοσταλγία γι’ αυτή την ανέμελη περίοδο. Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Τσιούκας παρουσιάζει θεάματα που αναμειγνύουν στοιχεία σύγχρονου χορού και μπουρλέσκ σε μια εντελώς προσωπική γλώσσα που ανοίγει διάλογο με τη ζωντανή μουσική δημιουργών που έχουν σημαδέψει την τελευταία δεκαετία όπως οι Mary & The Boy  και ο Απόλλων Ρέτσος.

Σχετικές ειδήσεις
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Archive του Arkadi Zaides στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
20.05.2016 17:15
Ο Arkadi Zaides παρουσιάζει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το έργο Archive, για δύο παραστάσεις στις 25 και 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 3.
Lagune, του Denis Savary στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
16.05.2016 13:54
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory,με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και το metamatic:taf, παρουσιάζουν στο δώμα του ΕΜΣΤ στις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την περφόρμανς Lagune του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.