Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ζάννα: Έκθεση ζωγραφικής

Ζάννα: Έκθεση ζωγραφικής
Η ανερχόμενη ζωγράφος με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες, μας παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών,

Γ. Καρύδης, στη Φιλοθέη. Η έκθεσή της εγκαινιάζεται την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2010.

Μετά από συμμετοχές σε ομαδικές, και ατομικές εκθέσεις στον Ιανό, στο Hellenic Center του Λονδίνου, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρωνίδας, η Ζάννα επιστρέφει με concept έντονα ερεθιστικό, αν και γνώριμο, τη φύση. Έτσι όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται ύστερα από την ανάγκη της να έρθει ξανά σε άμεση επαφή μαζί της.

«Ρίχνει» το χρώμα αλλιώς και αφυπνίζει εμάς, της πόλης «θεατές», που το γκρίζο του μπετόν και η μοναξιά του ανώνυμου έχουν καταφέρει να ξεριζώσουν από μέσα μας την ισορροπία του φυσικού και του φυσιολογικού.

Τα έργα της Ζάννας προσδοκούν να ανοικοδομήσουν την χαμένη αίσθηση του ανθρώπου με τη φύση και τη φύση του. Το κάθε ένα από αυτά περιμένει να ταυτιστεί με το εσώτερό μας, άλλοτε ξυπνώντας μνήμες παρελθούσες της παιδικότητάς μας, άλλοτε σκαλίζοντας «μνήμες μελλοντικές» που τώρα δεν μπορούμε να θυμηθούμε, έχουμε όμως μία αόριστη και ακαθόριστη ένδειξή τους χάρη στην άτυπη- μυστική-κυτταρική μνήμη.

Ιδιαίτερος ο τρόπος που χειρίζεται το χρώμα, η Ζάννα τολμά να ταράξει τα νερά στον εικαστικό χώρο, χωρίς έπαρση. Απλά, επειδή από θέση και φύση η ζωγράφος είναι τολμηρή. Η αστείρευτη ενέργειά της, η αισιόδοξη πλευρά της και κυρίως η αγάπη της για την ζωγραφική λειτουργούν «παράφορα» και οδηγούν στο αποτέλεσμα που κάθε φορά την φέρνει ένα βήμα μπροστά από τον ίδιο της τον εαυτό. Ίσως και δύο.  Σηματοδοτώντας την προσωπική της εξέλιξη.

Τα εγκαίνια της έκθεση πλαισιώνουν οι μουσικοί:
Λαούτο, Μαντολίνο: Γιώργος Σκορδαλός, Τραγούδι: Στέλλα Σειραγάκη
Σύνθεση μουσικής επένδυσης έκθεσης: Μάνος Φουσταλιεράκης

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα
03.08.2016 14:11
Τον ιδιαίτερο δεσμό της με την Σπάρτη, τη γενέτειρά της, επισφραγίζει με την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Πολύχρωμη Κιβωτός», η βραβευμένη από την Berling, ζωγράφος, Ματίνα Γιαννοπούλου στο Café-Bistro Veil στα Πικουλιάνικα.
The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa
04.07.2016 13:16
Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.