Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το Πέρασμα - Μουσικοθεατρική παράσταση με ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια

Το Πέρασμα - Μουσικοθεατρική παράσταση με ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια
Ένα συμβολικό πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση λαμβάνει χώρα

μέσα από παραδοσιακά ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια. H παράσταση θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο των Δημητρίων, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Κήπου, στη Θεσσαλονίκη.

Τα παραδοσιακά τραγούδια που θα παρουσιαστούν, συνοδεύονται από στοιχεία physical theatre, κουκλοθεάτρου, θεάτρου σκιών και rituals, και παράλληλα διακοσμείται από video art και εξωτερικό ηχητικό περιβάλλον .

Μία παρέα πέντε κοριτσιών μας ταξιδεύει στον χρόνο μέσα από παιχνίδια που αποκτούν αρνητική χροιά, καθώς την κοριτσίστικη αθωότητα διαδέχεται η σκληρή πραγματικότητα του κόσμου των ενηλίκων.

Τα πέντε κορίτσια ξεκινάν μαζί ένα ταξίδι, που στο τέλος του θα τα βρει γυναίκες, εσωστρεφείς, διαφορετικές.

Ένα πέρασμα που συνομιλεί με τις αρχαίες διαβατήριες τελετές ενηλικίωσης των εφήβων κοριτσιών, που εγκαταλείπουν την πατρική εστία και σιγουριά για τη συζυγική στέγη, με τα αντίστοιχα έθιμα, που έως σήμερα λαμβάνουν χώρα στην Ήπειρο, και με τη σύγχρονη φυσική κατάληξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Με «Το Πέρασμα» οι «Πλειάδες» εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη 14η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Στεφανία Παπαμιχαήλ

Σκηνογραφία-ενδυματολογική επιμέλεια-φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου

Βοηθός σκηνογράφου: Κέλλυ Εφραιμίδου

Video art: Ανέστης Πάτκας

Μουσική σύνθεση video: Αλέξανδρος Ιωάννου

Επεξεργασία ηχογραφημένης μουσικής: Αλέξανδρος Ιωάννου, Τάσος Καραδέδος

Ηχογράφηση: Τάσος Καραδέδος (studio stereotype)

Διδασκαλία τραγουδιών: Γεωργία Τέντα

Ερμηνεία: γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» (Αθηνά Γκούμα, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Βασούλα Δελλή, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα)

Λεωφορεία που εξυπηρετούν: 3,5,6,7,11,12,15,20,33,39,58,76


Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Τα τραγούδια που χάιδεψε ο χρόνος... στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.09.2016 11:51
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση Τα τραγούδια που χάιδεψε ο χρόνος..., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τους Γιάννη Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Ανδριάνα Μπάμπαλη.
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
Η Γλυκερία σε μία συναυλία αλληλεγγύης στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
21.04.2016 16:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ανοίγουν την αυλαία, και σας προσκαλούν να απολαύσετε τη Γλυκερία σε λαϊκά – έντεχνα – παραδοσιακά τραγούδια, με μοναδικό αντίτιμο τη συνεισφορά σας σε τρόφιμα, Πέμπτη 21 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.