Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ιφιγένεια εν Ταύροις

Ιφιγένεια εν Ταύροις
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανεβάζει την γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη και συμμετέχει με αυτήν στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανεβάζει την γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη και συμμετέχει με αυτήν στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που οργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση της τραγωδίας, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, μουσική Θάνου Μικρούτσικου και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.

Η υπόθεση του δράματος, που έχει χαρακτηριστεί και ως μελόδραμα λόγω του happy end, προέρχεται από το γνωστό μύθο της οικογένειας των Ατρειδών.

Η Αρτεμις που έσωσε την Ιφιγένεια από τη θυσία του Αγαμέμνονα μεταφέρει την νεαρή ηρωίδα στην Ταυρίδα, όπου υποχρεώνεται από το βασιλιά Θόα, να κάνει ανθρωποθυσίες και Ελλήνων αιχμαλώτων.

Η τραγική κορύφωση έρχεται όταν η Ιφιγένεια θα πρέπει να οδηγήσει στο βωμό και να θυσιάσει τον αδελφό της Ορέστη και το φίλο του Πυλάδη.

Τελικά η δραματική αυτή εξέλιξη αποτρέπεται καθώς τα δυο αδέλφια αναγνωρίζονται και καταφέρνουν να δραπετεύσουν από την Ταυρίδα.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, που συμπληρώνει φέτος εικοσιπέντε χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, θα λάβει μέρος και στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τίτλο Όψεις Αρχαίου Δράματος.

Ο νέος αυτός θεσμός τελεί υπό την ευθύνη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και γίνεται στη Θεσσαλονίκη από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Οι παραστάσεις της Ιφιγένειας εν Ταύροις είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

ΙΝFO

Ιφιγένεια εν Ταύροις, από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου,Πρεμιέρα:Παρασκευή 22 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Μακάριου Γ’ Λευκωσία.Παραστάσεις:Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιουλίου.Αργολικό Θέατρο: Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ από τον ΘΟΚ και τον Γιάννη Καλαβριανό στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 17:04
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Η τάξη μας, για δύο παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουνίου 2016.