Στις 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να προβάλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Φίλιπ Νόις, με την Αντζελίνα Τζολί στον

πρωταγωνιστικό ρόλο, ως πράκτορας της CIA. Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται την πράκτορα Έβελιν Σολτ, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στο καθήκον, την τιμή και την πατρίδα. Η αφοσίωσή της θα δοκιμαστεί όταν ένας πρώην πράκτορας την κατηγορεί ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος και η Σολτ μπαίνει στο στόχαστρο της υπηρεσίας.

Ένα ασταμάτητο ανθρωποκυνηγητό θα ξεκινήσει, όπου η Έβελιν θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και την πολύχρονη εμπειρία της για να διαφύγει. Οι προσπάθειές της για να αποδείξει την αθωότητά της απλώς συντηρούν τις αμφιβολίες για τα αληθινά της κίνητρα, καθώς η αναζήτηση για την αληθινή της ταυτότητα συνεχίζεται και ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποια είναι η Σολτ;

Ο σεναριογράφος της ταινίες, Κουρτ Βίμερ έφτασε είχε βασίσει την ιδέα του σε έναν άντρα πρωταγωνιστή, τον Έντγουιν Σολτ. Όμως οι παραγωγοί οραματίστηκαν την Αντζελίνα Τζολί στον κεντρικό ρόλο, κι έτσι ο Έντγουιν Σολτ έγινε Έβελιν Σολτ.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στη Γουάσινγκτον, με τη σκηνή απόδρασης της Σολτ από τα γραφεία της CIA. Για τη συγκεκριμένη σκηνή δε χρησιμοποιήθηκαν τυπικές τοποθεσίες της Γουάσινγκτον: ο σκηνοθέτης Φίλιπ Νόις επέλεξε εξωτερικούς χώρους όπως το ξενοδοχείο L’Enfant Plaza, η Constitution Avenue, το Navy Memorial και η New York Avenue, που αντιπροσωπεύουν το καθημερινό περιβάλλον ενός τυπικού γραφειοκράτη.

Μετά από μία εβδομάδα στη Γουάσινγκτον, η κινηματογραφική ομάδα μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη όπου εκτυλίσσεται μεγάλο κομμάτι της ιστορίας: μετά τη φυγή της από τη Γουάσινγκτον η Σολτ πηγαίνει στο Μανχάταν, όπου φημολογείται ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ σε μία επίσημη κρατική κηδεία. Για τη συγκεκριμένη σκηνή, που παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου, χρησιμοποιήθηκε η χαρακτηριστική εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στην Park Avenue.

Τα γυρίσματα κράτησαν αρκετές μέρες και η ενδυματολόγος Σάρα Έντουαρντς χρειάστηκε να ντύσει περισσότερους από 700 κομπάρσους ως στρατιωτικούς φρουρούς, πενθούντες συγγενείς, αστυνομικούς, μουσικούς αλλά και μυστικούς πράκτορες που προστατεύουν τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Στην ταινία εμφανίζονται χαρακτηριστικά σημεία της Νέας Υόρκης όπως ο Βοτανικός Κήπος στο Μπρονξ, η Δημόσια Βιβλιοθήκη στην Fifth Avenue και η 59th Street Bridge, αλλά και λιγότερο γνωστές τοποθεσίες, από βιομηχανικές περιοχές μέχρι και εσωτερικά πλάνα από το σύστημα του μετρό. Επίσης χρησιμοποιήθηκε ο Ρώσικος Ορθόδοξος Καθεδρικός ναός στο Ιστ Βίλατζ, ενώ μέρος της ομάδας ταξίδεψε πράγματι στη Ρωσία για τη σκηνή στον ποταμό Βόλγα.