Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

So you can dance!

So you can dance!
Το πάθος έχει κίνηση, ρυθμό, ένταση, ιδρώτα, μύες σε διατάσεις. Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας στην Τεχνόπολις στο Γκάζι από 1 έως 14 Ιουλίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει χορογράφους και καλλιτεχνικά σχήματα από όλο τον κόσμο σε ένα καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο, τι άλλο, χορό!

Το πάθος έχει κίνηση, ρυθμό, ένταση, ιδρώτα, μύες σε διατάσεις. Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας στην Τεχνόπολις στο Γκάζι από 1 έως 14 Ιουλίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει χορογράφους και καλλιτεχνικά σχήματα από όλο τον κόσμο σε ένα καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο, τι άλλο, χορό!
  

Χορεύω. Με πάθος. Πάθος. Χορός. Πόδια που πονάνε αφόρητα. Χέρια που ζωγραφίζουν στον αέρα εικόνες από παραμύθια: νεράιδες, πρίγκιπες, κάστρα. Συναισθήματα. Ο χορός θέλει και συναίσθημα. Το σώμα γεννάει και αυτό λέξεις. Μιλάει εκκωφαντικά. Κλείσε τα μάτια για να μην βλέπεις αν δεν αντέχεις.

Η τέχνη του χορού είναι αρχέγονη. Το ίδιο και τα ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα. Ο χορός γιορτάζει και εκτός περίλαμπρων τηλεοπτικών σόου, «ματώνει» πάνω σε βρώμικες σκηνές. Όχι, προς Θεού ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων δεν διαθέτει σκονισμένες αίθουσες. Ούτε η Τεχνόπολις στο Γκάζι, εκεί όπου θα διεξαχθεί το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας από 1 έως 14 Ιουλίου.

Χορογράφοι και καλλιτεχνικά σχήματα από όλο τον κόσμο, ετοιμάζουν βαλίτσες με πουέντ, κορμάκια και τούλινες φούστες για ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι στον κόσμο του χορού.  

Το βασικό πρόγραμμα των παραστάσεων πλαισιώνουν παράλληλες εκδηλώσεις με άξονα πάντα το σύγχρονο χορό. Εκθέσεις φωτογραφίας, ανοιχτή σκηνή με χορογραφίες νέων Ελλήνων δημιουργών, εκπαιδευτικά σεμινάρια για χορευτές και σπουδαστές.


INFO
Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ & 15 ευρώ. 
Προπώληση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 3612920
Πληροφορίες: 210 3235353

Σχετικές ειδήσεις
Μιράντα, σε σκηνοθεσία Όσκαρας Κορσουνόβας στα 51α Δημήτρια
23.09.2016 11:42
H εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά Μιράντα του Όσκαρας Κορσουνόβας, παραγωγή του Θεάτρου Πορεία, θα παιχτεί για τρεις μόνο παραστάσεις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης.
Με αγάπη Γκόλφω: μια τελευταία παράσταση από τη Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
30.08.2016 12:57
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παρωδίας μετά μουσικής «Με αγάπη... Γκόλφω» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στα τέλη Ιουλίου, η Γκόλφω μας ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση για αυτό το καλοκαίρι.
«Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Τεχνόπολις
01.08.2016 12:02
Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στις 21.30, στο Θέατρο Τεχνόπολις.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Ο Συρανό με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε καλοκαιρινή περιοδεία
26.05.2016 12:12
Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016.