Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αισχύλεια 2010: Ημερίδα για το θεατρικό προσωπείο

Αισχύλεια 2010: Ημερίδα για το θεατρικό προσωπείο
Τα Αισχύλεια και το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

«ΔΕΣΜΟΙ» συνεχίζουν για όγδοη χρονιά τη συνεργασία τους, με την Επιστημονική Ημερίδα «Το Θεατρικό Προσωπείο στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα», που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στις 13 Σεπτεμβρίου ενώ, παράλληλα, θα εκτεθούν από τη σπάνια συλλογή του Θεατρικού Μουσείου οι μάσκες (προσωπεία) των Δελφικών Εορτών (1927) των Σικελιανών, για τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου.

Πρόγραμμα

Έναρξη πρωινών εργασιών: 10.00
Σεμινάριο με τη Δήμητρα Μήττα με τίτλο «Όψεις του προσωπείου: Οριακές καταστάσεις». Η προσέγγιση των όψεων του προσωπείου θα γίνει μέσα από την παρουσίασή τους με εικόνες και δρώμενα που θα επιτρέψουν την ενσυνείδητη πρόσληψη της

Έναρξη απογευματινών εργασιών: 17.00 
Επιστημονικές ανακοινώσεις από τους:
Κώστα Γεωργουσόπουλο, Δήμητρα Μήττα, Αγγελική Βαράκη, Μάνο Ποντικάκη, Τίνα Παραλή, οι οποίοι μαζί με άλλους καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου θα ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος

Παρουσίαση αποσπασμάτων αρχαίου δράματος από τη Λυδία Κονιόρδου με χρήση θεατρικών προσωπείων.

Παρουσίαση αποτελέσματος Σεμιναρίου με ηθοποιούς από την  Έρση Πήττα με τίτλο «Πάθος-απάθεια: το αλφάβητο της μάσκας»

Παράλληλη έκθεση θεατρικών προσωπείων από παραστάσεις αρχαίου δράματος και προβολή φωτογραφιών από παραστάσεις με χρήση θεατρικού προσωπείου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Η χαρτοπαίχτρα από το θεατρικό εργαστήριο Διόνυσος στο Μουσείο Μετάξης
12.07.2016 15:33
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, «Η χαρτοπαίχτρα» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.