Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Διάλογος με τον Κορμοράνο

Διάλογος με τον Κορμοράνο
Δύο μονόπρακτα, ένα ζευγάρι, 20 χρόνια μετά και όλα μοιάζουν ίδια... Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars παρουσιάζει ένα έργο για ζευγάρια όλων των… τύπων. Ζευγάρι επί σκηνή , οι χαρισματικοί ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα και ο Κώστας Τερζάκης.

Δύο μονόπρακτα, ένα ζευγάρι, 20 χρόνια μετά και όλα μοιάζουν ίδια... Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars παρουσιάζει ένα έργο για ζευγάρια όλων των… τύπων. Ζευγάρι επί σκηνή, οι χαρισματικοί ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα και ο Κώστας Τερζάκης.


Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars συμμετέχοντας στο 2ο Pocket Theatre Festival μας παρουσιάζει από τις 8 έως και τις 12 Ιουνίου μία «άλλη πλευρά» ιδεών, εικόνων, γεγονότων και συναισθημάτων.

Η παράσταση Διάλογος / Ο Κορμοράνος της Ναταλίας Γκίνσμπουργκ αποτελείται από δύο μονόπρακτα, γραμμένα με απόσταση 20 χρόνων το ένα από το άλλο, τα οποία κινούνται γύρω από την ιστορία ενός ζευγαριού, το οποίο ενσαρκώνουν η Μίνα Χειμώνα και ο Κώστας Τερζάκης, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Πέτρου Νάκου.

Παρά τη μεσολάβηση των 20 χρόνων τα δύο μονόπρακτα παρουσιάζουν τέτοια συνοχή και ομοιότητα, φανερώνοντας τη στασιμότητα ανάμεσα στις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Μέσα από την παράσταση εκτυλίσσεται η ιστορία ενός ζευγαριού. Η καθημερινότητα, η σχέση και η τρυφερότητα ανάμεσα στα δύο πρόσωπα μοιάζει να έχει μείνει ακλόνητη στο πέρας του χρόνου.

Είκοσι χρόνια μετά και δεν αλλάζει τίποτα. Τα ίδια τρεμάμενα βήματα. Οι ίδιες ρωγμές στις σχέσεις και τις ψυχές των ανθρώπων.

Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars ιδρύθηκε το 2001 από τη Μίνα Χειμώνα και τον Πέτρο Νάκο. Στο φιλόξενο χώρο τους σύστησαν στο κοινό ανατρεπτικούς σύγχρονους συγγραφείς όπως ο Μαρκ Ρέιβενχιλ και ο Ντον ντε Λίλλο, ενώ παρουσίασαν με ανατρεπτική οπτική και αισθητική και «ιερά τέρατα» της τέχνης όπως Ζαν Κοκτώ, Πίντερ, Μπρεχτ και Ρακίνα.

INFO
Θεατρικός πολυχώρος Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Από 8 έως 12 Ιουνίου

Σχετικές ειδήσεις
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ από τον ΘΟΚ και τον Γιάννη Καλαβριανό στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 17:04
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Η τάξη μας, για δύο παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουνίου 2016.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Το ελεύθερο ζευγάρι επιστρέφει στο Τσάι στη Σαχάρα
01.03.2016 13:32
Το «Ελεύθερο ζευγάρι» των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε -ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη- επιστρέφει στο Τσάι στη Σαχάρα, από τις 11 Μαρτίου 2016.
Το αταίριαστο ζευγάρι, του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο Αλκμήνη
01.03.2016 10:58
«Το αταίριαστο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, σε μετάφραση – απόδοση Ζωής Ξανθοπούλου, Έφης (Ρόμπιν) Χαστά και σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλκμήνη», από τις 12 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 18:30 & Κυριακή στις 21:30.
Το ελεύθερο ζευγάρι των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε στο θέατρο Αθήναιον
27.01.2016 14:54
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το «Τσάι στη Σαχάρα», παρουσιάζει την κωμωδία των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε «Το ελεύθερο ζευγάρι» σε ένα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις!