Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Διάλογος με τον Κορμοράνο

Διάλογος με τον Κορμοράνο
Δύο μονόπρακτα, ένα ζευγάρι, 20 χρόνια μετά και όλα μοιάζουν ίδια... Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars παρουσιάζει ένα έργο για ζευγάρια όλων των… τύπων. Ζευγάρι επί σκηνή , οι χαρισματικοί ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα και ο Κώστας Τερζάκης.

Δύο μονόπρακτα, ένα ζευγάρι, 20 χρόνια μετά και όλα μοιάζουν ίδια... Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars παρουσιάζει ένα έργο για ζευγάρια όλων των… τύπων. Ζευγάρι επί σκηνή, οι χαρισματικοί ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα και ο Κώστας Τερζάκης.


Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars συμμετέχοντας στο 2ο Pocket Theatre Festival μας παρουσιάζει από τις 8 έως και τις 12 Ιουνίου μία «άλλη πλευρά» ιδεών, εικόνων, γεγονότων και συναισθημάτων.

Η παράσταση Διάλογος / Ο Κορμοράνος της Ναταλίας Γκίνσμπουργκ αποτελείται από δύο μονόπρακτα, γραμμένα με απόσταση 20 χρόνων το ένα από το άλλο, τα οποία κινούνται γύρω από την ιστορία ενός ζευγαριού, το οποίο ενσαρκώνουν η Μίνα Χειμώνα και ο Κώστας Τερζάκης, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Πέτρου Νάκου.

Παρά τη μεσολάβηση των 20 χρόνων τα δύο μονόπρακτα παρουσιάζουν τέτοια συνοχή και ομοιότητα, φανερώνοντας τη στασιμότητα ανάμεσα στις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Μέσα από την παράσταση εκτυλίσσεται η ιστορία ενός ζευγαριού. Η καθημερινότητα, η σχέση και η τρυφερότητα ανάμεσα στα δύο πρόσωπα μοιάζει να έχει μείνει ακλόνητη στο πέρας του χρόνου.

Είκοσι χρόνια μετά και δεν αλλάζει τίποτα. Τα ίδια τρεμάμενα βήματα. Οι ίδιες ρωγμές στις σχέσεις και τις ψυχές των ανθρώπων.

Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars ιδρύθηκε το 2001 από τη Μίνα Χειμώνα και τον Πέτρο Νάκο. Στο φιλόξενο χώρο τους σύστησαν στο κοινό ανατρεπτικούς σύγχρονους συγγραφείς όπως ο Μαρκ Ρέιβενχιλ και ο Ντον ντε Λίλλο, ενώ παρουσίασαν με ανατρεπτική οπτική και αισθητική και «ιερά τέρατα» της τέχνης όπως Ζαν Κοκτώ, Πίντερ, Μπρεχτ και Ρακίνα.

INFO
Θεατρικός πολυχώρος Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Από 8 έως 12 Ιουνίου

Σχετικές ειδήσεις
Το ζευγάρι της χρονιάς, του Γιάννη Ξανθόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
27.12.2016 11:28
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει από τις 16 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Γιάννη Ξανθόπουλου, Το ζευγάρι της χρονιάς (Το ξόρκι ενός εφιάλτη).
Η πόλη, του Μάρτιν Κριμπ στο Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης»
22.12.2016 14:44
Ο θεατρικός οργανισμός Πρώτες Ύλες παρουσιάζει από τα τέλη Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το έργο του Μάρτιν Κριμπ, Η πόλη, σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα, στο Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης.
Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground
23.11.2016 11:46
Το Θέατρο Underground παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Αιώνιο ζευγάρι.
01.11.2016 14:55
Ο Πολυχώρος Underground παρουσιάζει τo «Delete- Διαγραφή», δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bulling. To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Το ελεύθερο ζευγάρι επιστρέφει στο Τσάι στη Σαχάρα
01.03.2016 13:32
Το «Ελεύθερο ζευγάρι» των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε -ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη- επιστρέφει στο Τσάι στη Σαχάρα, από τις 11 Μαρτίου 2016.