Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

The Lord of the Dance

The Lord of the Dance
Το πιο πολυσυζητημένο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα στον κόσμο, έρχεται στο Θέατρο Badminton, από 18 έως 28 Ιουνίου.

Το πιο πολυσυζητημένο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα στον κόσμο, έρχεται στο Θέατρο Badminton, από 18 έως 28 Ιουνίου.


Είναι μια υπερπαραγωγή με όλη τη σημασία της λέξης και χωρίς ίχνος υπερβολής. Ένα σόου από εκείνα που καταγράφονται στη λίστα με τις σημαντικότερες παραστάσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής ιστορίας διεθνώς.

Αυτό το αποδεικνύει η αδιαμφισβήτητη γλώσσα των αριθμών που το συνοδεύουν από το ξεκίνημα του στο Δουβλίνο, το 1996. Είναι το πρώτο σε εισπράξεις μουσικοχορευτικό σόου στον κόσμο αφού έως σήμερα τα εισιτήρια που έχει κόψει συνολικά υπερβαίνουν το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατέχει επίσης την μοναδική επίδοση των 21 συνεχόμενων παραστάσεων στην ιστορική αρένα του στο Λονδίνο, ενώ τα εισιτήρια των παραστάσεων του εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ σε περισσότερες από 60 χώρες που έχει περιοδεύσει.

Οι πωλήσεις των dvd και των cd του The Lord of the Dance έχουν υπερβεί τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

Όσο για τη φαντασμαγορία του σόου δείτε απλώς τι απαιτείται για να ετοιμαστεί μια παράσταση: Για τη μεταφορά του εξοπλισμού χρησιμοποιούνται τέσσερα τριαξονικά φορτηγά με παρελκόμενα.

Σε κάθε σόου υπάρχουν περισσότερα από εκατό χιλιόμετρα καλωδίων, ενώ το βάρος του εξοπλισμού που κρέμεται από την οροφή, για τις σκηνικές ανάγκες της παράστασης, υπερβαίνει τους 20 τόνους χάλυβα.

Μαζί με το θίασο περιοδεύουν μόνιμα 35 τεχνικοί εγκατάστασης και 20 ειδικοί, οι οποίοι επιβλέπουν τα σκηνικά, τα κοστούμια, τους φωτισμούς και τον ήχο των παραστάσεων.

Ταυτόχρονα επιστρατεύονται 35 έως 40 τεχνικοί από τη χώρα φιλοξενίας για το στήσιμο των σκηνικών στο εκάστοτε στάδιο ή θέατρο

Η τεράστια απήχηση που συνάντησε η παράσταση διεθνώς σίγουρα οφείλεται και στο όνομα του δημιουργού του του Michael Fratley.

Γεννημένος στις ΗΠΑ το 1959 από γονείς Ιρλανδούς μετανάστες ο Fratley πέρασε αρκετά καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας, στην Ιρλανδία όπου γνώρισε τους παραδοσιακούς κέλτικους χορούς.

Με αυτούς ως συστατικό στοιχείο και την προσθήκη μοντέρνων χορογραφιών και στιλιστικών στοιχείων, δημιουργήθηκε η παράσταση The Lord of the Dance που είναι το δημοφιλέστερο χορευτικό σόου σε διαρκή περιοδεία , στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου.

INFO
The Lord of the Dance, 18 έως 28 Ιουνίου, γήπεδο Badminton,
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8840600,
 
www.ticketnet.gr
 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ: νέες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.09.2016 11:47
Το θεατρικό έργο "Ο Αδαής και ο Παράφρων" σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα παίρνει παράσταση παραστάσεων έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, λόγω μεγάλης προσέλευσης από την πρώτη ημέρα των παραστάσεων.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Γκάμπυ (Μείνατε ευαίσθητοι) στο Θέατρο Κιβωτός
12.02.2016 13:30
Η παράσταση «Γκάμπυ», μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, μετακομίζει από τις 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Κιβωτός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Sweet Charity, του Bob Fosse στο Θέατρο Badminton
18.01.2016 14:31
Το Sweet Charity, το αριστούργημα του Mr. Musical Bob Fosse (Chicago, Cabaret, All That Jazz) έρχεται στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton από τις 16 Μαρτίου 2016!
Θάνος Μικρούτσικος- Νίκος Καββαδίας: Ένα
08.12.2015 17:18
H παράσταση "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου", που «ζωντανεύει» επί σκηνής τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Badminton από 21 Ιανουαρίου, για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.