Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Αισχύλεια 2010: Ερωφίλη άσκηση 2

Αισχύλεια 2010: Ερωφίλη άσκηση 2
Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συνεχίζοντας την έρευνα της στη Κρητική Αναγέννηση παρουσιάζει το δεύτερο σχεδίασμα

της Ερωφίλης σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (Έπαινος Σκηνοθεσίας 2008, Ένωση Ελλήνων Κριτικών). Το πρώτο σχεδίασμα, Ερωφίλη ΑΣΚΗΣΗ 1, περιόδευσε με επιτυχία το 2009 στην Κρήτη.

Η δεύτερη αυτή προσέγγιση στο έργο ασχολείται με τη θεατρικότητα του κειμένου του Χορτάτση και κατά πόσο αυτή μπορεί να έλκει στοιχεία από την Κρητική παράδοση ιδιαίτερα όσον αφορά στα ζητήματα εκφοράς του λόγου.

Η εξαιρετική ζωντανή μουσική και η αμεσότητα του λόγου είναι τα στοιχειά που χαρακτηρίζουν την ατμοσφαιρική αυτή παράσταση , η οποία παρουσιάστηκε και στην μικρή Επίδαυρο στις 30 και 31 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
H Εταιρεία Θεάτρου Χώρος ιδρύθηκε το 2004. Πρόκειται για έναν Περιοδεύοντα Θίασο Ρεπερτορίου. Έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής την Γκόλφω , τον Απόκοπο, τις Νούτικες Κωμωδίες και την Ερωφίλη - το καθένα σε μια σειρά από εκδοχές - στην ελληνική περιφέρεια (πάνω από 250 παραστάσεις σε περιοδεία) αλλά και εκτός συνόρων σε διεθνή φεστιβάλ εκπροσωπώντας την χώρα, ενώ ο θίασός της σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο παρουσίασαν τα έργα Λιωμένο Βούτυρο (2008) και Recycle (2010). 

Το 2007 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για το σύνολο της ερευνητικής της δραστηριότητάς, ενώ έχει συνεργαστεί με περιφερειακούς πολιτιστικούς οργανισμούς, ΔΗΠΕΘΕ, Πανεπιστημιακά και Κοινωφελή Ιδρύματα, Ιδιωτικά Θέατρα, το ΚΘΒΕ,  το Εθνικό Θέατρο, Διεθνή Φεστιβάλ κ.α.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Επεξεργασία Κειμένου: Μαργαρίτα Κρανά
Φιλόλογος: Ναταλία Δεληγιαννάκη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μάρθα Φωκά
Κινησιολογία: Δημήτρης Σωτηρίου
Φωτισμός: Περικλής Μαθιέλλης
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή
 

Ηθοποιοί
Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου, Γιάννος Περλέγκας
Χρήστος Σαπουντζής

Μουσικοί: Κωστής Κυριτσάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Ερωφίλης κέντημα, από το Εθνικό Θέατρο στο Μουσείο Μπενάκη
18.01.2017 11:30
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο, Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο, παρουσιάζει την παράσταση Ερωφίλης κέντημα.
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Ερωφίλη, του Γεωργίου Χορτάτση στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
07.07.2016 15:01
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΕΡΩΦΙΛΗ», την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 9:15 το βράδυ, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι από το studio του Θεάτρου Εταιρότητα στο Black Box
09.05.2016 14:46
Το STUDIO του Θεάτρου Εταιρότητα παρουσιάζει μια… «Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι»! Μια προσπάθεια βασισμένη σε αποσπάσματα από το έργο του Πωλ Κλωντέλ «Το Ατλαζένιο Γοβάκι» ή «Το χειρότερο δεν είναι πάντα σίγουρο», με σαφείς επιρροές από τις φιγούρες των ηρώων του ιστορικού κόμικ «Κόρτο Μαλτέζε» του Ούγκο Πράτ και από την κινηματογραφική ταινία «Κάρμεν» του Κάρλος Σάουρα.
Ο Ορέστης σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη στην Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
24.03.2016 11:31
Η Εταιρεία Θέατρου Χώρος παρουσιάζει τον Ορέστη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.