Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανοίγει και φέτος το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Ανοίγει και φέτος το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Με την έναρξη του Φθινοπώρου ξεκινά η νέα -έβδομη- σεζόν προβολών στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου ...

οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβρη. Στους εντυπωσιακούς χώρους ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο οι θεατές θα έχουν και φέτος την χαρά να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου, παραστάσεις που επιλέχθηκαν για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον, κομμένη την ανάσα, αλλά και για να αγγίξουν το συναίσθημα και βέβαια να προκαλέσουν τη γνώση.

Έτσι ο Σεπτέμβριος δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να απολαύσουν μία ή και τις τρεις ψηφιακές πλανηταριακές παραστάσεις: Τα 7 θαύματα του κόσμου, Ο Θάνατος των άστρων και Η Μεγάλη Περιπέτεια και να ταξιδέψουν στις εσχατιές του Σύμπαντος, συνειδητοποιώντας τα θαύματα που κρύβει η απεραντοσύνη του.

Η ταινία θόλου Κοράλλια και Ύφαλοι παρακινεί το κοινό να κάνει μια βουτιά στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, των  κοραλλιών και των υφάλων. Ο Μικρός Πρίγκιπας η παράσταση που κέρδισε την αγάπη των θεατών την περίοδο που μας πέρασε, θα περιμένει ως και τον Δεκέμβριο τους μικρούς φίλους που δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν, προκειμένου να τους χαρίσει ένα τρυφερό παραμύθι για την αξία της αγάπης και το νόημα της ζωής , έτσι όπως ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ δημιούργησε μισό και περισσότερο αιωνα πριν

Τον Οκτώβριο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έχουμε μία νέα άφιξη. Πρόκειται για την νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: Το Άστρο της Ημέρας, μια συναρπαστική παρουσίαση του πλησιέστερου σε εμάς Άστρου: Του Ήλιου. Ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τον Ήλιο οι διάφοροι πολιτισμοί μέσα στους αιώνες η παράσταση θα αναφερθεί σε πολλά από τα φαινόμενα που μελετούν και προσπαθουν να αποκρυπτογραφήσουν οι αστρονόμοι στις μέρες μας.

Κι όλες αυτές οι παραστάσεις προβάλλονταιι στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακό Πλανητάριο, έναν εντυπωσιακό θόλο διαμέτρου περίπου 25 μέτρων και επιφάνειας μεγαλύτερης των 950 m2 και σε ένα χώρο που τα 7 αυτά χρόνια λειτουργίας του κατάφερε με επιτυχία να φέρει σε επαφή την επιστήμη και την τεχνολογία περισσότερους από 2.000.000 επισκέπτες, στην πλειονότητα τους νέους ανθρώπους.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μας καλεί και φέτος το Φθινόπωρο να ζήσουμε στο ρυθμό της εξέλιξης και της προηγμένης τεχνολογίας, προσφέροντας, σε όλους μας -μικρούς και μεγάλους-  μία ξεχωριστή εμπειρία.

Σχετικές ειδήσεις
Επίσημη ιστορία, του Λουίς Πουένσο
17.11.2016 11:09
Η σημαντική ταινία του Λουίς Πουένσο, Επίσημη Ιστορία, κυκλοφορεί ψηφιακά αποκατεστημένη στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από την Weirdwave.
Ξημερώνει, του Mαρσέλ Καρνέ
12.08.2016 13:34
Η Filmtrade παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ (Le Jour Se Lève) από τον πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ MARCEL CARNÉ σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, χωρίς περικοπές, στις 18 Αυγούστου 2016.
Ο Νονός, του Φράνσις Φορντ Κόπολα σε ψηφιακή επανέκδοση 4K
27.06.2016 13:55
Η Seven Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 30 Ιουνίου 2016 την ταινία Ο Νονός (The Godfather), το κλασικό αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα σε ψηφιακή επανέκδοση 4K.
Τα μυστικά του Αθέατου Κόσμου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
07.04.2016 13:38
Τα μυστικά του Αθέατου Κόσμου, η νέα ταινία θόλου, έρχεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016.

Batman v Superman σε παγκόσμια πρώτη προβολή στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο
22.03.2016 17:06
Με την πολυαναμενόμενη σούπερ περιπέτεια “Batman v Superman – Η αυγή της δικαιοσύνης” και μάλιστα σε παγκόσμια πρώτη προβολή, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” στο Αίγιο, πάντα με τέλεια εικόνα και ψηφιακό ήχο.