Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Υπο-Θέτω

Υπο-Θέτω
Ενας δικηγόρος και η γραμματέας του. Μη πάει ο νους σας στο πονηρό. Ή μάλλον αν ήδη πήγε, δε πειράζει! Μια σχέση εξουσίας και εξουσιαζόμενου. Μια παράσταση ταξική και αταξική στη Booze Cooperativa.

Ενας δικηγόρος και η γραμματέας του. Μη πάει ο νους σας στο πονηρό. Ή μάλλον αν ήδη πήγε, δε πειράζει! Μια σχέση εξουσίας και εξουσιαζόμενου. Μια παράσταση ταξική και αταξική στη Booze Cooperativa.

Ποια άραγε είναι η πραγματική σχέση ενός δικηγόρου με τη γραμματέα του, τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλυσιδωτή σχέση, τη σχέση εξουσίας και υποταγής;

Είναι μερικά μόνο από τα θέματα, τα οποία απασχολούν τη νέα παράσταση της ομάδας του χοροθεάτρου μετ’εμποδίων, η οποία παρουσιάζεται στο θέατρο Booze Cooperativa.

Το Χοροθέατρο Μετ’Εμποδίων, το οποίο δημιουργήθηκε το 2000 από τη χορογράφο Μαρουσώ Καραλέκα, έχει στόχο να προσεγγίσει το τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εξουσία (δικηγόρος), τα κατώτερα στρώματα (γραμματέας). Μέσα από διάφορα γεγονότα, όπως το περιστατικό του βιασμού, γίνεται φανερή η διαφορά μεταξύ του θύτη και του θύματος. Πως το θύμα τείνει να γίνει αναλώσιμο αντικείμενο και πως ο ένας επηρεάζει τις αρχές του άλλου.

Η ομάδα της Μαρουσώ Καραλέκα είναι γνωστή και για άλλες πρωτότυπες παρουσιάσεις και ιδέες. Οπως το 2000 με το έργο Πώς να πω..... Ενα έργο που κέντρισε και κέρδισε θετικές εντυπώσεις κοινού και κριτικών. Βασικό στοιχείο της ομάδας είναι η σύνθετη προσέγγιση του χορού μέσα από τη κίνηση και την υποκριτική. Η έξυπνη συσχέτιση του χορού και του θεάτρου αφήνει πάντα μια γλυκιά γεύση στο κοινό.

Η Μαρουσώ Καραλέκα έχει αποφοιτήσει από τη σχολή της Ραλλούς Μάνου. Ιδρύτρια της ομάδας Χοροθέατρο μετ’ εμποδίων και της σχολής χορού Κίνησις.

INFO
Θέατρο Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα, τηλ.: 210 3240944
Ωρες & Μέρες lειτουργίας: Κάθε Δευτέρα &Τρίτη
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παράσταση για τη Ρόζε Άουσλεντερ στο Booze Cooperativa
15.02.2017 11:57
Στο πλαίσιο των παραστάσεων "Οι Αιρετικές Γυναίκες της Λογοτεχνίας" το Booze Cooperativa φιλοξενεί μία παράσταση για την ποιήτρια Ρόζε Άουσλεντερ.
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Ολεάννα, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Olvio
23.12.2016 15:19
Η “Ολεάννα”, έργο εμβληματικό του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, παρουσιάζεται από τις 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο OLVIO. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Κατερίνα Παπουτσάκη στο ρόλο της φοιτήτριας, παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας, αναμετρώνται με σφοδρότητα στο ευαίσθητο πεδίο της εκπαίδευσης.
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.