Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Υπο-Θέτω

Υπο-Θέτω
Ενας δικηγόρος και η γραμματέας του. Μη πάει ο νους σας στο πονηρό. Ή μάλλον αν ήδη πήγε, δε πειράζει! Μια σχέση εξουσίας και εξουσιαζόμενου. Μια παράσταση ταξική και αταξική στη Booze Cooperativa.

Ενας δικηγόρος και η γραμματέας του. Μη πάει ο νους σας στο πονηρό. Ή μάλλον αν ήδη πήγε, δε πειράζει! Μια σχέση εξουσίας και εξουσιαζόμενου. Μια παράσταση ταξική και αταξική στη Booze Cooperativa.

Ποια άραγε είναι η πραγματική σχέση ενός δικηγόρου με τη γραμματέα του, τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλυσιδωτή σχέση, τη σχέση εξουσίας και υποταγής;

Είναι μερικά μόνο από τα θέματα, τα οποία απασχολούν τη νέα παράσταση της ομάδας του χοροθεάτρου μετ’εμποδίων, η οποία παρουσιάζεται στο θέατρο Booze Cooperativa.

Το Χοροθέατρο Μετ’Εμποδίων, το οποίο δημιουργήθηκε το 2000 από τη χορογράφο Μαρουσώ Καραλέκα, έχει στόχο να προσεγγίσει το τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εξουσία (δικηγόρος), τα κατώτερα στρώματα (γραμματέας). Μέσα από διάφορα γεγονότα, όπως το περιστατικό του βιασμού, γίνεται φανερή η διαφορά μεταξύ του θύτη και του θύματος. Πως το θύμα τείνει να γίνει αναλώσιμο αντικείμενο και πως ο ένας επηρεάζει τις αρχές του άλλου.

Η ομάδα της Μαρουσώ Καραλέκα είναι γνωστή και για άλλες πρωτότυπες παρουσιάσεις και ιδέες. Οπως το 2000 με το έργο Πώς να πω..... Ενα έργο που κέντρισε και κέρδισε θετικές εντυπώσεις κοινού και κριτικών. Βασικό στοιχείο της ομάδας είναι η σύνθετη προσέγγιση του χορού μέσα από τη κίνηση και την υποκριτική. Η έξυπνη συσχέτιση του χορού και του θεάτρου αφήνει πάντα μια γλυκιά γεύση στο κοινό.

Η Μαρουσώ Καραλέκα έχει αποφοιτήσει από τη σχολή της Ραλλούς Μάνου. Ιδρύτρια της ομάδας Χοροθέατρο μετ’ εμποδίων και της σχολής χορού Κίνησις.

INFO
Θέατρο Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα, τηλ.: 210 3240944
Ωρες & Μέρες lειτουργίας: Κάθε Δευτέρα &Τρίτη
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.