Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μέγας Ναπολέων ζει!

Ο Μέγας Ναπολέων ζει!
Το θέατρο Προσκήνιο, φέρνει στο... προσκήνιο τον Οθωνα, το βαλς, την Τουρκική δουλειά και την παλαιά πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο στην παράσταση Ναπολεόντια.

Το θέατρο Προσκήνιο, φέρνει στο... προσκήνιο τον Οθωνα, το βαλς, την Τουρκική δουλειά και την παλαιά πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο στην παράσταση Ναπολεόντια.


Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Ανδρέα Στάϊκου Ναπολεόντια στο θέατρο προσκήνιο την Κυριακή 20 Μαϊου, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία θεάτρου Εβδομη Θύρα.

Στο έργο παρουσιάζεται ο νεαρός Οθων, ο οποίος μόλις ενηλικιώνεται αναλαμβάνει την εξουσία του Ελληνικού Βασιλείου. Ο χορός βαλς κερδίζει τις εντυπώσεις , ο οποίος εκτελείται από Ελληνες υπηκόους. Με το χορό αυτό θέλουν κατά κάποιο τρόπο να «τιμήσουν» τον Βασιλιά τους.

Μετά το τέλος της Τουρκικής δουλείας, οι Έλληνες πέφτουν θύματα του εξευρωπαϊσμού. Όλη η ιστορία εξελίσσεται στο Ναύπλιο περίπου στο 1835.Στο έργο πρωταγωνιστούν οι Μάνος Βακούσης, Πέρης Μιχαηλίδης, Αντωνία Γιαννούλη, Κατερίνα Παυλάκη και Ελενα Χατζηαυξέντη.

INFO
Θέατρο Προσκήνιο: Καπνοκοπτηρίου & Στουρνάρη, τηλ.: 210 8252242
Ημέρες & Ωρες: Τρίτη – Σάββατο 21:15μ.μ.
Κυριακή 20:00μ.μ.
Γενική Είσοδος: 20 ευρώ, φοιτητικό εισιτήριο: 10 ευρώ

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, στο bijoux de kant hood
25.10.2016 11:15
Η bijoux de kant παρουσιάζει την παράσταση Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Προσφορά εισιτηρίων «3 ευρώ» στο Θέατρο Τέχνης!
28.09.2016 13:45
Μετατίθεται για τις 3 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 η προσφορά εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ που είχε αναγγελθεί από το Θέατρο Τέχνης για τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς η «Φωνή της Ελλάδας» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Studio C της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας». (Η εκπομπή μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας», του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας στους Έλληνες της διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.)
Ο Caveman σε καλοκαιρινή περιοδεία
27.06.2016 11:08
Ο «Caveman» ανανεωμένος όσο ποτέ, ετοιμάζει τη βαλίτσα του με σκοπό να ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας για να συναντήσει για μια ακόμη χρονιά τους πολυάριθμους θαυμαστές του!
Μπέκετ _ Παράθυρο της ομάδας Atomic No6 στην Πάτρα
27.04.2016 14:20
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο διαμέρισμα της οδού Τσιμισκή 28-30 στη Νεάπολη Εξαρχείων, η παράσταση Μπέκετ_Παράθυρο της ομάδας Atomic No6, ετοιμάζει μια μικρή περιοδεία για να παρουσιαστεί και σε άλλα σπίτια, της Ελλάδας και όχι μόνο!
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.