Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Μέγας Ναπολέων ζει!

Ο Μέγας Ναπολέων ζει!
Το θέατρο Προσκήνιο, φέρνει στο... προσκήνιο τον Οθωνα, το βαλς, την Τουρκική δουλειά και την παλαιά πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο στην παράσταση Ναπολεόντια.

Το θέατρο Προσκήνιο, φέρνει στο... προσκήνιο τον Οθωνα, το βαλς, την Τουρκική δουλειά και την παλαιά πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο στην παράσταση Ναπολεόντια.


Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Ανδρέα Στάϊκου Ναπολεόντια στο θέατρο προσκήνιο την Κυριακή 20 Μαϊου, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία θεάτρου Εβδομη Θύρα.

Στο έργο παρουσιάζεται ο νεαρός Οθων, ο οποίος μόλις ενηλικιώνεται αναλαμβάνει την εξουσία του Ελληνικού Βασιλείου. Ο χορός βαλς κερδίζει τις εντυπώσεις , ο οποίος εκτελείται από Ελληνες υπηκόους. Με το χορό αυτό θέλουν κατά κάποιο τρόπο να «τιμήσουν» τον Βασιλιά τους.

Μετά το τέλος της Τουρκικής δουλείας, οι Έλληνες πέφτουν θύματα του εξευρωπαϊσμού. Όλη η ιστορία εξελίσσεται στο Ναύπλιο περίπου στο 1835.Στο έργο πρωταγωνιστούν οι Μάνος Βακούσης, Πέρης Μιχαηλίδης, Αντωνία Γιαννούλη, Κατερίνα Παυλάκη και Ελενα Χατζηαυξέντη.

INFO
Θέατρο Προσκήνιο: Καπνοκοπτηρίου & Στουρνάρη, τηλ.: 210 8252242
Ημέρες & Ωρες: Τρίτη – Σάββατο 21:15μ.μ.
Κυριακή 20:00μ.μ.
Γενική Είσοδος: 20 ευρώ, φοιτητικό εισιτήριο: 10 ευρώ

 

Σχετικές ειδήσεις
Προσφορά εισιτηρίων «3 ευρώ» στο Θέατρο Τέχνης!
28.09.2016 13:45
Μετατίθεται για τις 3 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 η προσφορά εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ που είχε αναγγελθεί από το Θέατρο Τέχνης για τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς η «Φωνή της Ελλάδας» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Studio C της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας». (Η εκπομπή μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας», του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας στους Έλληνες της διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.)
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Το πηγάδι, από τη θεατρική ομάδα MάximaCulpa στο Θέατρο Προσκήνιο
12.11.2015 16:46
Η θεατρική ομάδα MάximaCulpa παρουσιάζει στο Θέατρο Προσκήνιο την παράσταση Το πηγάδι.
Ω! τι κόσμος μπαμπά, του Κώστα Μουρσελά στο Θέατρο Προσκήνιο
10.11.2015 16:14
Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά - 40 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, επιστρέφει στο θέατρο Προσκήνιο για δεύτερη σεζόν μετά την περσινή επιτυχία στις 14 Νοεμβρίου 2015.
Live Love Ride του Στρατή Πανούριου στο θέατρο Προσκήνιο
30.10.2015 17:27
Με κεντρικό σύνθημα «Το κράνος σου πάει» #to_kranos_soy_paei η θεατρική παράσταση «LIVE LOVE RIDE», ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Προσκήνιο, το τεράστιο κοινωνικό θέμα των νέων που πέφτουν καθημερινά θύματα της ασφάλτου.