Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το στοίχημα της Αννας

Το στοίχημα της Αννας
Η εξαιρετική, σεμνή «εργάτρια» της υποκριτικής τέχνης, Αννα Βαγενά γράφει και πρωταγωνιστεί ένα συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό έργο , Το Θεσσαλικό μου θέατρο, που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο.

Η εξαιρετική, σεμνή «εργάτρια» της υποκριτικής τέχνης, Αννα Βαγενά γράφει και πρωταγωνιστεί ένα συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό έργο, Το Θεσσαλικό μου θέατρο, που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο.

Το Θεσσαλικό μου Θέατρο της Αννας Βαγενά για 15 παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο.

Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο που η ίδια έγραψε και που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ».

Το βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο καταγράφει μέσα από γράμματα, ημερολόγια, φωτογραφίες, σημειώσεις και επίσημα έγγραφα από το προσωπικό της αρχείο, τη γέννηση του πρώτου θεάτρου της επαρχίας.

Η μεταφορά του στο θέατρο, με επιλογή κειμένων και τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αννας Βαγενά, αποτελεί ένα μονόλογο, την προσωπική πορεία της ίδιας πάνω στο αφηγηματικό θέατρο, το οποίο «ντύνεται» με τραγούδια και μουσικές από έργα που ανέβηκαν στο Θεσσαλικό Θέατρο, επιλεγμένα από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Το βιβλίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία και έχει αποσπάσει καταπληκτικές κριτικές, από ανθρώπους όπως οι Βασίλης Βασιλικός, Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, Κώστας Γεωργουσόπουλος και Βασίλης Αγγελικόπουλος.


INFO
Θέατρο Μεταξουργείο: Ακαδήμου 14, (πίσω από το ΙΚΑ της οδού Πειραιώς)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 7:30 μ.μ., Πέμπτη 9:30 μ.μ., Παρασκευή 9:30 μ.μ., Σάββατο 9:30 μ.μ., Κυριακή 7:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20 ευρώ, φοιτητικό και μαθητικό 15 ευρώ


Σχετικές ειδήσεις
Το γράμμα μιας άγνωστης, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Μεταξουργείο
21.02.2017 15:55
Από τις 9 Μαρτίου η Κατερίνα Θεοχάρη ερμηνεύει το έργο “Το Γράμμα Μιας Άγνωστης” του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο “Μεταξουργείο”, σε θεατρική προσαρμογή - διασκευή Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά και Μαρθήλιας Σβάρνα.
Το στοίχημα, της Χρύσας Αποστολάτου στο θέατρο Radar
09.11.2016 17:26
Η Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου ΕΙΚ’ΑΣΜΑ παρουσιάζει στο θέατρο Ραντάρ το θεατρικό έργο της Χρύσας Αποστολάτου «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 28 Νοεμβρίου.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού
15.07.2016 11:17
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο βιβλίο «Λωξάνδρα» η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο, στο Κηποθέατρο Παπάγου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Λωξάντρα, της Μαρίας Ιορδανίδου στο Θέατρο Βράχων
17.06.2016 16:39
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο βιβλίο «Λωξάνδρα» η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο, στο Θέατρο Βράχων.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.