Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ω Ρωμαίε Ρωμαίε

Ω Ρωμαίε Ρωμαίε
Υπάρχει ο απόλυτος έρωτας; Ναι, και θα τον συναντήσετε κάθε Τετάρτη με Κυριακή στη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας στην παράσταση Liebestod.

πάρχει ο απόλυτος έρωτας; Ναι, και θα τον συναντήσετε κάθε Τετάρτη με Κυριακή στη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας στην παράσταση Liebestod.


Η Θεατρική Εταιρία «Πράξη» σε συμπαραγωγή με την Ομάδα Θεάτρου OΠERA παρουσιάζουν στην Α’ σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας την παράσταση Liebestod, μια δραματουργική σύνθεση της Ομάδας OΠΕRA, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.

Ο απόλυτος έρωτας υπάρχει! Συμβαίνει στον Ρωμαίο, την Ιουλιέτα, στον Τριστάνο, την Ιζόλδη, στον Δάφνη, την Χλόη, στον Πελλέα, τη Μελλισάνθη. Σ’ εμάς; Το να μιλάει κάποιος σήμερα για «απόλυτο έρωτα» μοιάζει γραφικό. Συνήθως, αντιμετωπίζεται με ειρωνεία ή συγκαταβατικότητα.

Ο επικίνδυνος έρωτας, ο επαναστατικός, αποτελεί μεν θέμα της τέχνης, όμως στη ζωή καταδικάζεται να εκπροσωπεί την παρορμητική εφηβεία. Εντούτοις, η ερωτική διέξοδος από το «εγώ» αποτελεί άξονα του πολιτισμού μας και αδιέξοδό του.

Η παράσταση κινείται στη σημερινή αδυναμία των προσώπων να υπάρξουν ως ερωτικά αρχέτυπα, να γίνουν «Ρωμαίοι» και «Ιουλιέτες», αν και διακαώς το επιθυμούν. Ο έρωτας ως υπέρτατη μορφή συναισθηματικής ευφυΐας αντιστέκεται στις προσπάθειές τους.

INFO
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, τηλ.: 210 8838727
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη (λαϊκή), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος : 22 ευρώ
Λαϊκή: 18 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ

 

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
De Profundis, του Όσκαρ Ουάιλντ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
12.10.2016 13:31
Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα συγκλονιστικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, De Profundis, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η παράσταση, σε καινούρια μετάφραση και διασκευή της σκηνοθέτιδος, ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄σκηνή, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Emigrεδες, του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
18.01.2016 16:10
Στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται μία σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, από τις 30 Ιανουαρίου.