Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά και το 1ο Hydra International Arts Festival ετοιμάζεται να

υποδεχτεί το κοινό από την 1η μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, με ένα πλήθος καλλιτεχνικών γεγονότων. «Το κουτί της Πανδώρας» είναι η εικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και θα εγκαινιαστεί την πρώτη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της  έκθεσης έχει η κα. Δήμητρα Μουρτζίνη.

Η Πανδώρα, η πρώτη γυναίκα που πλάστηκε από νερό, γη και χαριτώθηκε από τους Ολύμπιους Θεούς, αποτέλεσε αρχαίο σύμβολο της πηγαίας θείας αγάπης, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Το μικρό κουτί της Πανδώρας αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον απόκοσμο εγκλωβισμό Απάντων των Δώρων. Η Πανδώρα, τολμώντας, ανοίγει το κουτί θέλοντας να μοιραστεί, να ανακαλύψει, να αποκαλύψει.

Η επίδραση του ιδιαίτερου φωτός της πανέμορφης Ύδρας, οδηγεί σε μία γόνιμη αναζήτηση μέσα από μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής, με έργα των: Μουρτζίνη Μ. Δήμητρα, Μπογδάνου Ειρήνη, Παπουλή – Δημητροπούλου Ευδοκία, Pennisi Paul, Τράγκα Δημήτρη.

Βιογραφικά Εικαστικών Καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση «Το κουτί της Πανδώρας»

Δήμητρα Μουρτζίνη

Η Μ. Δ. Μουρτζίνη ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές τηςστο χώρο του σχεδιασμού, Univ. of Derby, και της γλυπτικής και έχει ασχοληθεί επίσης με τη ζωγραφική, εγκαυστική, ψηφιδωτό. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Τα εκτεταμένα ταξίδια της καθώς και το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό της υπόβαθρο έχουν εμπλουτίσει την καλλιτεχνική της πορεία.

Δημήτρης Τράγκας

Ο Δημήτρης Τράγκας σπούδασε στη Σχολή Βακαλό (1972-1975) κοντά στους Γιάννη Βαλαβανίδη και Παναγιώτη Τέτση. Η τέχνη του είχε μία εξελισσόμενη πορεία από την γεωμετρική αφαίρεση, στην ζωγραφική αρχετυπικών συμβόλων και στην εξπρεσιονιστικό τρόπο γραφής μίας Ηρακλειτικής θεώρησης  του Κόσμου. Στο σημερινό του έργο, υπερβαίνει τις εξπρεσιονιστικές του αναζητήσεις
και τις αναγάγει σε μεταφυσικές. 

Ειρήνη Μπογδάνου

Η Ειρήνη Μπογδάνου-Μαϊλλη γεννήθηκε το 1980. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2009 και το 2010 πραγματοποίησε δύο ατομικές εκθέσεις με τίτλο ¨KINGDOM¨και ¨LIFE-PLAY¨ πουπαρουσιάστηκαν στην Gallery ArtZone42 και στο Κέντρο Τεχνών Γ.Καρύδη στην Φιλοθέη αντίστοιχα.

Ευδοκία Παπουλή

Η Ευδοκία Παπουλή γεννήθηκε στον Πειραιά, απόφοιτος της Σχολής I.S.D.A. του Λονδίνου, ασχολήθηκε με ζωγραφική και γλυπτική. Έχει παρουσιάσει δουλειά στης σε 9 ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στο Μουσείο Γλυπτικής Ν. Περαντινού και σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Paul Pennisi

O PAUL PENNISI γεννήθηκε το 1930 στο Aγρικάλε της Σικελίας και ζεί στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η πρώτη του ατομική έκθεση ήτανε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί περισσότερες από 80 προσωπικές του εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα καθώς και σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, σε Μουσεία, ιδιωτικές γκαλερί στο Κουβέιτ, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ελβετία.Από το 1988 εκθέτει στη Βενετία με μεγάλη επιτυχία τις Εικόνες του, έργα σε ξύλο με χρυσό φόντο.

Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου.