Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το κουτί της Πανδώρας: Η εικαστική έκθεση του Hydra International Arts Festival

Το κουτί της Πανδώρας: Η εικαστική έκθεση του Hydra International Arts Festival
Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά και το 1ο Hydra International Arts Festival ετοιμάζεται να

υποδεχτεί το κοινό από την 1η μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, με ένα πλήθος καλλιτεχνικών γεγονότων. «Το κουτί της Πανδώρας» είναι η εικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και θα εγκαινιαστεί την πρώτη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη . Την καλλιτεχνική επιμέλεια της  έκθεσης έχει η κα. Δήμητρα Μουρτζίνη.

Η Πανδώρα, η πρώτη γυναίκα που πλάστηκε από νερό, γη και χαριτώθηκε από τους Ολύμπιους Θεούς, αποτέλεσε αρχαίο σύμβολο της πηγαίας θείας αγάπης, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Το μικρό κουτί της Πανδώρας αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον απόκοσμο εγκλωβισμό Απάντων των Δώρων. Η Πανδώρα, τολμώντας, ανοίγει το κουτί θέλοντας να μοιραστεί, να ανακαλύψει, να αποκαλύψει.

Η επίδραση του ιδιαίτερου φωτός της πανέμορφης Ύδρας, οδηγεί σε μία γόνιμη αναζήτηση μέσα από μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής, με έργα των: Μουρτζίνη Μ. Δήμητρα, Μπογδάνου Ειρήνη, Παπουλή – Δημητροπούλου Ευδοκία, Pennisi Paul, Τράγκα Δημήτρη.

Βιογραφικά Εικαστικών Καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση «Το κουτί της Πανδώρας»

Δήμητρα Μουρτζίνη

Η Μ. Δ. Μουρτζίνη ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές τηςστο χώρο του σχεδιασμού, Univ. of Derby, και της γλυπτικής και έχει ασχοληθεί επίσης με τη ζωγραφική, εγκαυστική, ψηφιδωτό. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Τα εκτεταμένα ταξίδια της καθώς και το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό της υπόβαθρο έχουν εμπλουτίσει την καλλιτεχνική της πορεία.


Δημήτρης Τράγκας

Ο Δημήτρης Τράγκας σπούδασε στη Σχολή Βακαλό (1972-1975) κοντά στους Γιάννη Βαλαβανίδη και Παναγιώτη Τέτση. Η τέχνη του είχε μία εξελισσόμενη πορεία από την γεωμετρική αφαίρεση, στην ζωγραφική αρχετυπικών συμβόλων και στην εξπρεσιονιστικό τρόπο γραφής μίας Ηρακλειτικής θεώρησης  του Κόσμου. Στο σημερινό του έργο , υπερβαίνει τις εξπρεσιονιστικές του αναζητήσεις
και τις αναγάγει σε μεταφυσικές. 


Ειρήνη Μπογδάνου

Η Ειρήνη Μπογδάνου-Μαϊλλη γεννήθηκε το 1980. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2009 και το 2010 πραγματοποίησε δύο ατομικές εκθέσεις με τίτλο ¨KINGDOM¨και ¨LIFE-PLAY¨ πουπαρουσιάστηκαν στην Gallery ArtZone42 και στο Κέντρο Τεχνών Γ.Καρύδη στην Φιλοθέη αντίστοιχα.

Ευδοκία Παπουλή

Η Ευδοκία Παπουλή γεννήθηκε στον Πειραιά, απόφοιτος της Σχολής I.S.D.A. του Λονδίνου, ασχολήθηκε με ζωγραφική και γλυπτική. Έχει παρουσιάσει δουλειά στης σε 9 ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στο Μουσείο Γλυπτικής Ν. Περαντινού και σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Paul Pennisi

O PAUL PENNISI γεννήθηκε το 1930 στο Aγρικάλε της Σικελίας και ζεί στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η πρώτη του ατομική έκθεση ήτανε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί περισσότερες από 80 προσωπικές του εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα καθώς και σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, σε Μουσεία, ιδιωτικές γκαλερί στο Κουβέιτ, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ελβετία.Από το 1988 εκθέτει στη Βενετία με μεγάλη επιτυχία τις Εικόνες του, έργα σε ξύλο με χρυσό φόντο.

Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ: έκθεση του Συνδέσμου Υποτροφών του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
04.11.2016 13:30
Μπορεί η εικαστική δημιουργία να εκτεθεί σε ένα χώρο όπου δοκιμάζεται το ανθρώπινο σώμα; Μπορεί η παρουσία ενός έργου τέχνης να δώσει έμπνευση και ελπίδα σε μια ανθρώπινη ψυχή που αγωνίζεται να αναρρώσει; Μπορεί η καλλιτεχνική έκφραση να «παντρευτεί» αρμονικά με την ασθένεια, για να στηρίξει τελικά τη μάχη για την ίδια τη ζωή; Για 3η φορά -μετά το 2001 και το 2008-, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα ενώσει τον Πολιτισμό με την Υγεία, μέσα από την έκθεση «Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ», μια εικαστική έκθεση ελπίδας, δύναμης και ευαισθησίας.
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.