Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κράτησέ με: Μια ταινία της Λουκίας Ρικάκη

Κράτησέ με: Μια ταινία της Λουκίας Ρικάκη
Η ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Κράτησέ με», παραγωγής 2007, θα προβληθεί και πάλι αποκλειστικά στον 

Κινηματογράφο \"Δαναός 2\", από 2 Σεπτεμβρίου. Η ταινία έχει θέμα την απώλεια και είναι η πρώτη ελληνική ταινία που ξεκίνησε από το Internet και συγκέντρωσε ιστορίες από όλη την Ελλάδα.

Μια παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής χάνει τον πατέρα της ξαφνικά. Για να καταφέρει να χειριστεί αυτή τη απρόσμενη απώλεια δημιουργεί μία ιστοσελίδα στην οποία ακροατές του ραδιοφώνου στέλνουν ιστορίες τους.

Αργότερα συναντιέται μαζί τους και μοιράζονται τις ιστορίες μέσα από το παιχνίδι της αφής. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων που διαρκούν δυο χρόνια ένας άντρας χάνεται απρόσμενα. Μέσα από τις ιστορίες που μοιράζονται όλοι καταφέρνουν να χειριστούν την απώλεια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία. Το ίδιο και η ηρωίδα η Ιουλία, που μαθαίνει να συναναστρέφεται στο παρόν και συμφιλιώνεται με το παρελθόν της.

Σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση:
Παναγιώτης Μπουγιούρης και Πατρίτσια Περιστέρη Μίλλικ

Με τους: Κατερίνα Λυπηρίδου - Τάκη Βογόπουλος - Πάνος Κρανιδιώτης - Μαριάννα Κάλμπαρη - Φοίβος Παπαδόπουλος - Κωνσταντής Μιζάρας  - Σήφης Πολυζωίδης  - Μαρία Μπαγανά  - Νίκος Ζωιόπουλος  - Λογοθέτης Ταγαρούλιας Παπακωνσταντίνου - Αλεξάνδρα Ταγαρούλια Παπακωνσταντίνου

Συντελεστές
Σενάριο- σκηνοθεσία- παραγωγή  Λουκία Ρικάκη
Αγγλικοί διάλογοι  Masoud Amralla Al Ali
Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρης Κατσαίτης
Σκηνογραφία Έλλη Γρίβα
Μοντάζ  Γιάννης Νταρίδης
Αυθεντική Μουσική Σύνθεση Μαριέττα Φαφούτη - Θανάσης Παπακωνσταντίνου 
Τραγούδι Νατασσα Τσίρου - Μαριέττα Φαφούτη
Ηχοληψία – Νίκος Μπουγιούκος

Το βιβλίο της ταινίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον και η μουσική από τη Λύρα.

Σχετικές ειδήσεις
No Man is an Island, του Tim De Keersmaecker στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς
29.06.2016 10:29
Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα προβληθεί η ταινία No Man is an Island, ένα ντοκιμαντέρ του Tim De Keersmaecker, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Πολιτικό Σινεμά.
1η Ρετροσπεκτίβα Weird Wave στον κινηματογράφο Άστορ
01.06.2016 13:04
Η 1η Ρετροσπεκτίβα WEIRD WAVE θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στον κινηματογράφο Άστορ από τις 9 έως 15 Ιουνίου 2016.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Μπίλης, ξανά στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος
12.04.2016 15:35
Λόγω της ανταπόκρισης του σινεφίλ κοινού, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης, θα προβληθεί για μία ακόμα φορά, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 16:00, στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.
Μπίλης: Πρεμιέρα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος
07.04.2016 11:48
Λίγο πριν αρχίσει την περιοδεία της στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο σινεφίλ κοινό της Αθήνας, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 17:00 στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.