Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι μακέτες των γλυπτών του Κωστή Γεωργίου στα πωλητήρια ελληνικών μουσείων

Οι μακέτες των γλυπτών του Κωστή Γεωργίου στα πωλητήρια ελληνικών μουσείων
Σε μεγάλο κινεζοευρωπαικό πρόγραμμα γλυπτικής που

θα περιοδεύσει σε όλα τα μεγάλα μουσεία της Κίνας, της Ευρώπης και της Αμερικής, συμμετέχει ο Κωστής Γεωργίου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Οι μακέτες δε των γλυπτών του καταξιωμένου Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη που θα εκτεθούν στις Βρυξέλλες και στην Κίνα, εκτίθενται και πωλούνται στα μεγάλα μουσεία της Αθήνας και της περιφέρειας.

Πρόκειται για υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας μικρά γλυπτά , τα οποία κοσμούν τις προθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και δικαίως προκαλούν το θαυμασμό των επισκεπτών. Μπορεί δε κανείς να τα προμηθευτεί σε προσιτές τιμές στο museum shop της Ακρόπολης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο .

Παράλληλα και παρ όλο που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ο Κωστής Γεωργίου προετοιμάζει πυρετωδώς τις δυο μεγάλες ατομικές του εκθέσεις: Τη μία  που εντάσσεται στα πλαίσια των Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί από 18 Οκτωβρίου έως 19 Νοεμβρίου στη VILLA BIANCA, όπου στο εσωτερικό κτίριο θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής του της τελευταίας δεκαετίας και στον  προαύλιο χώρο γλυπτά έργα μνημειακών διαστάσεων.

Και τη δεύτερη, στη γνωστή αίθουσα τέχνης στο κέντρο των Βρυξελλών “Valerie Bach Gallerie”, στην οποία θα εκθέσει μνημειακά έργα γλυπτικής και ζωγραφικής της τελευταίας του δουλειάς το Νοέμβριο 2010.

Σχετικές ειδήσεις
Το ΕΜΣΤ στη λίστα των μουσείων του THE SPACES για το 2017!
05.01.2017 14:56
Η ιστοσελίδα The Spaces προτείνει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ως ένα από τα σημαντικά μουσεία που πρέπει να επισκεφτούμε, ανάμεσα σε άλλα, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους το 2017.
Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες: έκθεση με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β. & Μ Θεοχαράκη
28.09.2016 16:34
Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες».
Γλυπτικός Λόγος: Η Θαλάσσια Ανεμώνη του Γεωργίου Καλακαλλά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
13.09.2016 17:13
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η δεύτερη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», που ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση της «Θαλάσσιας Ανεμώνης» του Γεωργίου Καλακαλλά, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα μιλήσει για το έργο του.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.