Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πλωτή Τέχνη: Ένα φεστιβάλ Τέχνης και Οικολογικής Συνείδησης

Πλωτή Τέχνη: Ένα φεστιβάλ Τέχνης και Οικολογικής Συνείδησης
Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου στην Α΄ Πλαζ του

Αλίμου που θα περιλαμβάνει ανοιχτή έκθεση εικαστικών στη θάλασσα, συναυλίες , καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, θεατρικά δρώμενα και ημερίδες.

Ο χαρακτήρας της προτεινόμενης θεματικής εκδήλωσης είναι κοινωνικοπολιτιστικός - μη κερδοσκοπικός και περιλαμβάνει:

1. Έκθεση τέχνης στο νερό
Ένα ελεύθερο θεματικό πάρκο με μόνιμη έκθεση έργων τέχνης όπως γλυπτά , καμβάδες και installation στη θάλασσα και στην ακτή με προτεραιότητά την μη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος
           
Εικαστικοί Καλλιτέχνες (Ενδεικτικά): Μπαμπάσης Αναστάσιος, Μιχάλη Διονυσία
Τζίμης/Ορίζοντες, Ανδρόνικος Ψωμάς , Σοφία Μπόμπολη, Πολυάνα Βλάτη, Κατερίνα Λάμπρου , Παναγιώτης (Ακάκιος) Γαβριήλ, Άκης Παρασογλου 
  

Και  Φωτισμοί – Ατμόσφαιρα
Έργα που κοσμούν το χώρο χωρίς να ενοχλούν τους λουόμενους και τις νυχτερινές ώρες φωτίζονται μαζί με τα δέντρα που υπάρχουν στον χώρο δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

2. Ημερίδες – Περιβαλλοντολογικές δράσεις

Σε ειδικά κιόσκια φιλοξενούνται περιβαλλοντολογικές και εθελοντικές οργανώσεις που με ομιλίες-συζητήσεις και προβολή οπτικοαουστικού υλικού, ευαισθητοποιούν τον κόσμο σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, διακρίσεων και οικολογικής δράσης. Συμμετέχουν οι Μεσόγειος SOS, Νέοι Ορίζοντες Φιλίας, εκπρόσωποι από ΠΙΚΠΑ και την ένωση ψυχολόγων.

3. Καλλιτεχνικά Εργαστήρια
Δίπλα στην παραλία σε μια σκηνή τσίρκου ζογκλέρ και ακροβάτες κάνουν εντυπωσιακές επιδείξεις με άλματα και φωτιές ενώ καλλιτέχνες-εκπαιδευτικοί καλούν τα παιδιά και του νέους σε σεμινάρια-εργαστήρια: Θεάτρου, Face painting, Ζογκλερικών, Γλυπτά άμμου
 

4. Τέχνη - Ανακύκλωση
Ομάδα εικαστικών και μόδας θα διεξάγει εργαστήρια ζωγραφικής, δημιουργίας ρούχων και γλυπτικής από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα έργα τους θα παρουσιαστούν στο πάρτι-φινάλε της εκδήλωσης σε ένα κωμικό art-fashion show με μουσική και χιούμορ.

      
5. Θεατρικά & Μουσικά δρώμενα οργανώνονται παράλληλα για τα απογεύματα και τις καλοκαιρινές βραδιές στην παραλία, Fire Show & Ξυλοπόδαροι από τους καλύτερους καλλιτέχνες δρόμου της Ελλάδος

Waterpipes , Νεανικό συγκρότημα ξένης και ελληνικής μουσικής folk, acoustic και rock                        
     
Leg in the Neck, Νεανικό συγκρότημα που ξεσηκώνει το κοινό με jazz, soul και funk επιτυχίες .


Πρόγραμμα 
 

2/9
9.00 - Στήσιμο πάρκου ‘Πλωτή Τέχνη’ – Εργοτάξιο καλλιτεχνών-εθελοντών
21.00 – Εγκαίνια Φεστιβάλ
22.00 - Show με φωτιές από τους Lazy Days

3/9
18.30 - Face painting και Εργαστήριο ζωγραφικής - ανακύκλωσης
19.30 – Συζήτηση/Σεμινάριο για τον Εθελοντισμό από τον ΜΚΟ Νέοι Ορίζοντες Φιλίας
21.30 – Συναυλία Acoustic/Folk Rock Μουσικής από τους Waterpipes

4/9
18.00 – Εργαστήριο θεάτρου – Κατασκευή φιγούρων κουκλοθέατρου
19.30 – Σύγχρονο Κουκλοθέατρο Μια Φάρμα για τα Ζώα (Διασκευή της ‘Φάρμας’ του George Orwell από την ομάδα ‘Αστροναύτες’)
21.30 – Συναυλία Ζακ Στεφάνου & Μπάντα ΚΟΑΛΑ

5/9
18.00 - Εργαστήρια με Τέχνες τσίρκου, Γλυπτική, Ανακύκλωση
20.00 - Jazz/Swing Συναυλία από τους Leg in the neck
21.30 - Καλλιτεχνικό-Κωμικό Fashion Show με έργα από το εργαστήριο ανακύκλωσης

6/9
10.00-17.00 - Αποδόμηση του πάρκου και καθαρισμός της παραλίας από εθελοντές.
 

Σχετικές ειδήσεις
Μαθητικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη!
15.11.2016 10:40
Ένα πρωτότυπο και εναλλακτικό μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, έρχεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη λήξη της 57ης διοργάνωσης, στο πλαίσιο του EUFORIA Student Digital Film Project.
Ανταπόκριση από το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι δυνατοί «ψίθυροι» της τέχνης
07.11.2016 15:12
Στα πλαίσια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (ΚΣΤΘ), η έκθεση με τίτλο «Ψίθυροι», μια παραγωγή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (ΜΣΤΚ), που περιλαμβάνει εικαστικά έργα 24 γυναικών καλλιτεχνών και ενός άντρα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Nefele festival - Up with arts!
08.09.2016 12:31
Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele, θα πραγματοποιηθεί στις 1 - 16 Οκτωβρίου 2016 στο Μουσείο Μπουζιάνη, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους!
Κύκλος Κυκλάδων 2016: Η τέχνη κάνει και φέτος κύκλο στις Κυκλάδες
15.07.2016 09:31
Η Τέχνη κάνει κι φέτος Κύκλο στις Κυκλάδες…με εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις για παιδιά, σύγχρονο χορό, κινηματογράφο, κ.ά. Ο Κύκλος Κυκλάδων, είναι ένα πρωτότυπο και με προοπτική διεύρυνσης πολιτιστικό δίκτυο που απαρτίζουν οι χώροι: Πύργος Μπαζαίου, Νάξος - Θέατρο Αρχίλοχος, Πάρος - Εργοστάσιο Τεχνών, Σαντορίνη - Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος.
Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης
06.05.2016 13:32
Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης από 10 έως και 20 Μαΐου 2016, με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».