Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος μαζί επί σκηνής

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος μαζί επί σκηνής
Μετά από τη συνεργασία τους το 2007 στη σκηνή του Sani Festival (μαζί με τον Misirli Ahmet), ο

Μάνος Αχαλινωτόπουλος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξανασυναντιούνται επί σκηνής σε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων που θα μαγέψει το ελληνικό κοινό.

Μετά την πρώτη φετινή πολύ επιτυχημένη εμφάνιση τους στην ορεινή Άρτα (όρος Τζουμέρκα) μπροστά σε πολυπληθές κοινό, ο μοναδικός σολίστας και η εξαιρετική ερμηνεύτρια θα δώσουν ακόμα μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Ευρίπεια 2010” στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου) στη Χαλκίδα.

Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος έχει χαρακτηριστεί ως “ο καλύτερος δεξιοτέχνης του κλαρίνου της νέας γενιάς στην Ελλάδα”. Ο ίδιος συνθέτει, ερμηνεύει και πάντα επιδιώκει να δημιουργεί μοναδικές και πρωτότυπες συνεργασίες .

Καλεί επί σκηνής σημαντικούς καλλιτέχνες για να αναδείξουν μαζί ωραία τραγούδια και καλές μουσικές συνθέσεις. Για ακόμα μια φορά λοιπόν, θα συμπράξει επί σκηνής με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Μαζί, θα μοιραστούν με το κοινό την “Ανάσα της Ψυχής” τους, σε ένα μουσικό ταξίδι με πυρήνα την αυθεντική παραδοσιακή μουσική και ορίζοντα το άνοιγμα στον κόσμο και στο μέλλον.

Ήχοι παραδοσιακοί, έντεχνοι, λαϊκοί, σε μια βραδιά που εστιάζει στο βαθύ ελληνικό και μεσογειακό μας αίσθημα, αυτό που την ίδια στιγμή που συγκινείται και μαγεύεται, την ίδια ώρα χορεύει και εκστασιάζεται!

Δημιουργική ερμηνεία, συνθετική ματιά, εσωτερικότητα με διασκέδαση αλλά και ανάταση ψυχής με συνοδεία τον ήχο του κλαρίνου του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, τη μαγευτική φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών!

Το ταλέντο του εξαιρετικού σολίστα Μάνου Αχαλινωτόπουλου δεν έχει μείνει μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς έχει συμμετάσχει σε κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου (Jazz Festival στο Montreaux, Womad & Sfinks Festival κ.α.) και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Χ.Αλεξίου, Ε.Αρβανιτάκη, Δ.Σαββόπουλος, Μ.Θεοδωράκης, Χ.Αηδονίδης, Πετρολούκας Χαλκιάς, A.Dinkjian, G.Bregović, A.Tuncboyacian, S. Raman κ.α.

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τους δίσκους “Υάκινθος” (1998), “Το παραδοσιακό κλαρίνο” (1996), “Ζωντανά στο Άμστερνταμ” με τους φημισμένους Nederland Blazers Ensemble (2003) και έχει συμμετάσχει σε πάνω από χίλιες ηχογραφήσεις. Ο ορχηστρικός δίσκος του “Υάκινθος” (κυκλοφόρησε από την φημισμένη εταιρεία SONY CLASSICAL) πούλησε 15.000 αντίτυπα, νούμερο σπάνιο για δίσκο αυτού του είδους.
Η πολύ πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Ζωπυρείν” (Universal 2010) είναι άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα του ταλέντου του Μάνου Αχαλινωτόπουλου. Στο δίσκο συμμετέχουν πολλοί και σημαντικοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί και τραγουδιστές, όπως οι Α. Ιωαννίδης , ο Π.Παυλίδης, ο A.Dinkjian, η S.Raman και ο M.Ahmet.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, γνωστή για την ερμηνευτική άνεσή της αλλά και το ανήσυχο πνεύμα της, δε διστάζει να αλλάζει ύφος και ρυθμούς από δίσκο σε δίσκο, εξερευνώντας τις δυνατότητες της μουσικής αλλά και της φωνής της.

Στην πολύχρονη και πολύ αξιόλογη μέχρι τώρα πορεία της έχει συνεργαστεί στη δισκογραφία αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις της με μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Μ.Χατζιδάκης, ο Σ.Κραουνάκης, ο Γ.Νταλάρας, η Δ.Γαλάνη, η Γλυκερία, ο Α.Ιωαννίδης, η Ε. Ρεμπούτσικα , η Τ.Τσανακλίδου, κ.α. και συνεχίζει ακάθεκτη μια μουσική πορεία γεμάτη ποιότητα και σεβασμό απέναντι στο ελληνικό τραγούδι.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz musique στην Πάτρα
11.11.2016 17:08
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ύστερα από μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων το καλοκαίρι που πέρασε, ταξιδεύει και αυτό το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα. Και μαζί με τους boğaz musique μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό τρόπο ουσιαστικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου και Νέγκα μαζί για λίγες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη
05.09.2016 16:12
Τρεις γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές. Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε και το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, έγιναν sold out και γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. Ο θρίαμβος συνεχίστηκε με μία εξαιρετική περιοδεία το καλοκαίρι.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στη Ξάνθη
18.08.2016 12:07
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στα Στενά του ποταμού Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Via Egnatia» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στο Άλσος Βεΐκου
10.08.2016 12:21
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Γαλατσίου 2016» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου.
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα μαζί σε καλοκαιρινή περιοδεία
30.05.2016 14:34
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, έγιναν sold out και γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. O θρίαμβος λοιπόν συνεχίζεται αυτό το καλοκαίρι, σε ανοιχτούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα!