Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

fotosoma, μία χοροθεατρική παράσταση αναζήτησης...

fotosoma, μία χοροθεατρική παράσταση αναζήτησης...
Στις 14 και 15 Μαΐου 2007 στο Θέατρο Αργώ, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η Ομάδα Χορού ΑγγελόΣκονη παρουσιάζει μία παράσταση φτιαγμένη από ξεχωριστούς ανθρώπους...

Στις 14 και 15 Μαΐου 2007 στο Θέατρο Αργώ, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η Ομάδα Χορού ΑγγελόΣκονη παρουσιάζει μία παράσταση φτιαγμένη από ξεχωριστούς ανθρώπους...

Η fotosoma είναι μία χοροθεατρική παράσταση, η οποία διαπραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική εικόνα και τον εαυτό μας, αλλά και τον τρόπο που μας βλέπουν οι γύρω μας.

Ένα δημιουργικό αποτέλεσμα μία συνάντησης επί σκηνής, όπου φωτογράφοι και χορευτές, αρτιμελής και μη, προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους μέσα από την εικόνα και την αίσθηση που τους δίνει η σωματική τους υπόσταση.

Η fotosoma δημιουργήθηκε από μουσική και ήχους μίας παραλλαγμένης γλώσσας και συμβατού λόγου. «Ντυμένη» με οθόνες ξεπερασμένης τεχνολογίας και προβαλλόμενες εικόνες μπερδεύει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, το πραγματικό με το φανταστικό.

Η χοροθεατρική παράσταση fotosoma της Ομάδας Χορού ΑγγελόΣκονη γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και του Very Special Arts Hellas (Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες), με υποστηρικτές το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.


Info
Η fotosoma παρουσιάζεται στις 14 και 15 Μαΐου στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μετρό Μεταξουργείο) από την Ομάδα Χορού ΑγγελόΣκονη. Οι ώρες των παραστάσεων για τη Δευτέρα 14 Μαΐου είναι στις 22.00 και για την Τρίτη 15 Μαΐου στις 20.30. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ το φοιτητικό. Η διάρκεια της παράστασης θα είναι 60 λεπτά.

Σχετικές ειδήσεις
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας
29.06.2016 16:24
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.