Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Όνειρο στο κύμα

Όνειρο στο κύμα
Στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγράς, στον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης με θέα τη θάλασσα και την ανατολή του φεγγαριού την Κυριακή

29 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα». Η  παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πιο τρυφερά και ερωτικά διηγήματα  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός,  γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, είναι μία παράσταση όπου η μουσική και τα τραγούδια, κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο με θέμα τον έρωτα, συναντιούνται με το λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου.


Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς που εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά ο Νίκος Παπαργύρης και η Άννα Θεοχαράκη , χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Συντροφιά τους, το φεγγάρι και η θαλασσινή αύρα, και για τους θεατές ένα ποτήρι δροσερό κρασί, στο τέλος της βραδιάς.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
20.10.2016 15:28
«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για πέντε μόνο παραστάσεις στις 20, 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 (με διπλή παράσταση το Σάββατο 22/10).
Ο γέρος και η θάλασσα, του Χέμινγουεϊ από την ομάδα Salao στο Faust
08.09.2016 15:15
Η ομάδα Salao παρουσιάζει από 26 Οκτωβρίου 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Faust το έργο “Ο γέρος και η θάλασσα”, μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ.
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
31.08.2016 16:37
«Η Νοσταλγός», το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετά τις περσινές Sold-Out παραστάσεις επιστρέφει στο Θέατρο Αλκμήνη.
Νεκρός Ταξιδιώτης, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Skrow
09.03.2016 16:02
Η Δέσποινα Κούρτη και ο Άρης Τρουπάκης συναντούν για δεύτερη φορά με τη βοήθεια του μουσικού Αλέξη Κωτσόπουλου, τον «Νεκρό Ταξιδιώτη», το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από 23 Μαρτίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 στo Skrow.
Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φ. Ντοστογιέφσκι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης
15.01.2016 15:51
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 9:00 το βράδυ στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων «Το Όνειρο Ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου, πρωτότυπη μουσική Νικόλας Πιπεράς, με τους Αγγελική Καρακαξίδου, Νικόλα Πιπερά, Γλύκα Στόιου.