Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Όνειρο στο κύμα

Όνειρο στο κύμα
Στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγράς, στον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης με θέα τη θάλασσα και την ανατολή του φεγγαριού την Κυριακή

29 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα». Η  παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πιο τρυφερά και ερωτικά διηγήματα  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός,  γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, είναι μία παράσταση όπου η μουσική και τα τραγούδια, κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο με θέμα τον έρωτα, συναντιούνται με το λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου.


Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς που εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά ο Νίκος Παπαργύρης και η Άννα Θεοχαράκη , χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Συντροφιά τους, το φεγγάρι και η θαλασσινή αύρα, και για τους θεατές ένα ποτήρι δροσερό κρασί, στο τέλος της βραδιάς.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Αυλαία
29.11.2016 16:33
Το Θέατρο Αυλαία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με την εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» και την εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος».
Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως, από τον Δήμο Αβδελιώδη στην ΑΣΚΤ
22.11.2016 17:33
Το «Όνειρο στο κύμα & Έρως Ήρως» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ.Αβδελιώδη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
20.10.2016 15:28
«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για πέντε μόνο παραστάσεις στις 20, 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 (με διπλή παράσταση το Σάββατο 22/10).
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
31.08.2016 16:37
«Η Νοσταλγός», το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετά τις περσινές Sold-Out παραστάσεις επιστρέφει στο Θέατρο Αλκμήνη.
Νεκρός Ταξιδιώτης, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Skrow
09.03.2016 16:02
Η Δέσποινα Κούρτη και ο Άρης Τρουπάκης συναντούν για δεύτερη φορά με τη βοήθεια του μουσικού Αλέξη Κωτσόπουλου, τον «Νεκρό Ταξιδιώτη», το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από 23 Μαρτίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 στo Skrow.