Στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγράς, στον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης με θέα τη θάλασσα και την ανατολή του φεγγαριού την Κυριακή

29 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα». Η  παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πιο τρυφερά και ερωτικά διηγήματα  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός,  γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, είναι μία παράσταση όπου η μουσική και τα τραγούδια, κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο με θέμα τον έρωτα, συναντιούνται με το λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς που εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά ο Νίκος Παπαργύρης και η Άννα Θεοχαράκη, χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Συντροφιά τους, το φεγγάρι και η θαλασσινή αύρα, και για τους θεατές ένα ποτήρι δροσερό κρασί, στο τέλος της βραδιάς.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου.