Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Από τις Εβρίδες στο Μπουένος Άιρες

Από τις Εβρίδες στο Μπουένος  Άιρες
Μια μουσική παράσταση βασισμένη  στα όνειρα των τραγουδιών και τα τραγούδια των  ονείρων

θα παρουσιάσει την Τετάρτη 25 Αυγούστου η Γεωργία Συλλαίου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Νομαρχία Λέσβου.

Η μουσική διαδρομή έχει απροσδόκητες στιγμές, τόσο γεωγραφικά όσο και στιλιστικά. Ένα βάλς του Ντιμίτρι Σοστακόβιτς, ο Κούρτ Βάιλ και ο Φρήντριχ Χολλέντερ συναντιούνται στους δρόμους του Μεσοπολέμου, μια ακόμα στάση στο Μπουένος Άιρες, στα τάνγκος του Aστορ Πιατσόλα και στην ποίηση του Χόρχε Λουίς Μπόρχες.  Και στο Παρίσι! Ο μύθος της Εντίθ Πιάφ αναβιώνει…

 Άλλες στάσεις: τσιγγάνικες μελωδίες της Κεντρικής Ευρώπης,  τραγούδια του Νικόλα Πιοβάνι,  του Νίνο Ρότα και του Λέοναρντ Κοέν, κινηματογραφικά καρέ, τα γυάλινα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη και οι γοητευτικές αφυπνίσεις από τους εφιάλτες του Tom Waits.

Ένα ταξίδι στις υπέροχες μουσικές του κόσμου από μία εξαιρετική ερμηνεύτρια και δύο δεξιοτέχνες μουσικούς.

Γεωργία Συλλαίου (φωνή), Γιάννης Φιλιππουπολίτης (πλήκτρα), Χρήστος Σπυριδάκης (βιολί)


Σχετικές ειδήσεις
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον
28.11.2016 16:41
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη ζωντανά στη Βεντέτα
27.04.2016 13:36
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις εμφανίσεις, από τις 6 Μαΐου 2016, στη θρυλική μουσική σκηνή «ΒΕΝΤΕΤΑ».
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας στη Βεντέτα
01.02.2016 12:27
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας αμέσως μετά τις επιτυχημένες τους παραστάσεις στην Αθήνα στο Σταυρό του Νότου, ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη, για τέσσερις εμφανίσεις στη θρυλική μουσική σκηνή Βεντέτα!
Έλα σε μένα: Μια Μουσική Παράσταση στο Andaman
21.01.2016 11:31
Έλα σε μένα. Στο κατακόκκινο κτίριο του Andaman. Μια μουσική παράσταση με καινούργια κείμενα του Γιώργου Βλαχάκη, που παίζουν οι ηθοποιοί Γεωργία Σηκοπέτη και Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος.