Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

H απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια

H απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια
Το Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών συνεχίζει να παρουσιάζει ξεχωριστές

πολιτιστικές εκδηλώσεις στα απομακρυσμένα και μοναχικά συνήθως νησιά του Αιγαίου. Εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Ο θίασος Ωκύπους θα παρουσιάσει στις 22 και στις 24 Αυγούστου στη Λήμνο και τον Άη – Στράτη, την παράσταση , «H απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια». Πρόκειται για Έξι μύθους από τη Λατινική Αμερική, παράσταση που συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα του φεστιβάλ, «Εκδηλώσεις για παιδιά».

Μια χαμένη βαλίτσα φτάνει στον προορισμό της έπειτα από πολλά χρόνια. Ένα κοριτσάκι την παραλαμβάνει και, περίεργο καθώς είναι, την ανοίγει. Η βαλίτσα κρύβει άγνωστα αντικείμενα που ταξιδεύουν το κορίτσι στη μακρινή αυτή ήπειρο και τους μύθους της.

Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε κι εμείς ένα ταξίδι και γνωρίζουμε έξι διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής: την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, τη Νικαράγουα και το Μεξικό.

Ο θίασος Ωκύπους αποτελείται από καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Κούβα. Αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών είναι μια παράσταση που ξυπνάει τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών για άλλους άγνωστους τόπους.

Το 2009 ο Θίασος Ωκύπους και η «χαμένη βαλίτσα» τους περιόδευσε στην Αργεντινή.

Θεατρική απόδοση: Ιλιάνα Παζαρζή
Δραματουργική επεξεργασία: Δέσποινα Νικηφοράκη
Σκηνοθεσία: Θίασος Ωκύπους
Σκηνικά - κοστούμια: Αθηνά Στούρνα
Σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς
Μουσική διδασκαλία: Άλκης Κόλλιας
Ερμηνεύουν: Μαριάνα Κούτουλα - Βρασάλοβιτς, Γιανέλ Λόπεζ, Ιλιάνα Παζαρζή

22 Αυγούστου
Λήμνος:
Γυμνάσιο Μύρινας

24 Αυγούστου
Αη-Στράτης: Πλατεία

Σχετικές ειδήσεις
«Ο μικρός αδελφός» της Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου στο Θέατρο ΕΝ-Α
21.09.2016 15:43
Η Ομάδα ΕΝ-Α, συμμετέχοντας στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των ΕΝ.Π.ΑΝ, παρουσιάζει το έργο «Ο μικρός αδελφός» της Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση, από 1 Οκτωβρίου 2016, στο Θέατρο ΕΝ-Α.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Ο μικρός αδελφός, της Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου στο Θέατρο ΕΝ-Α
13.05.2016 11:15
Η Ομάδα ΕΝ-Α, συμμετέχοντας στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των ΕΝΕΛΠΑ, παρουσιάζει το έργο «Ο μικρός αδελφός» της Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00μμ (από 13 Μαΐου έως 4 Ιουνίου), στο Θέατρο ΕΝ-Α.
Περιπέτεια με την τηλεόραση από το θέατρο εΦ στην Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
09.03.2016 15:20
Το θέατρο εΦ παρουσιάζει στη Μαύρη Τρύπα στις 22 και 29 Μαρτίου 2016, την παράσταση Περιπέτεια με την τηλεόραση του Gianni Rodari.