Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Κόκκινες γυναίκες

Κόκκινες γυναίκες
Η νέα θεατρική παράσταση της Δήμητρας Χατούπη, ανεβαίνει στις 6 Μαΐου, στο θέατρο Δήλος, στο Μεταξουργείο.

Η νέα θεατρική παράσταση της Δήμητρας Χατούπη, ανεβαίνει στις 6 Μαΐου, στο θέατρο Δήλος, στο Μεταξουργείο.

Το θεατρικό έργο του Παναγιώτη Μέντη , το οποίο σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης, έχει ως ήρωες τρεις γυναίκες κι έναν λύκο, οι οποίοι πλαισιώνονται από έναν αφηγητή και μία πιανίστρια.
Τα τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της παράστασης μέσα από μονολόγους που συνδέονται μεταξύ τους με τραγούδια και χορευτικά, ουσιαστικά αποκαλύπτουν τις αλήθειες που επιμένουμε να αγνοούμε, τις αυταπάτες και τους φόβους που ακολουθούν τις ενοχές για την εξέλιξη της παιδικότητας μας.

Ο ηθοποιός προσπαθεί να ανακαλύψει όχι το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα αλλά την άλλη, την αθέατη όψη, της ίδιας μάσκας Οι τρεις γυναίκες και ο λύκος που μέσα από μία εσωτερική περιπλάνηση αναζητούν τις δικές τους αλήθειες, δρουν σε ένα ονειρικό και ανύπαρκτο χώρο ο οποίος μπορεί να είναι από ένα σαλόνι σπιτιού έως μία καλύβα στην κορυφή ενός λόφου, δίνοντας στον θεατή την αίσθηση ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Την ευθύνη για τα κοστούμια των παραστάσεων, που θα συνεχιστούν έως τις 2 Ιουνίου, έχει η Μάγδα Κασάπογλου, οι χορογραφίες είναι του Ισίδωρου Σιδέρη και οι φωτισμοί του σκηνοθέτη Κώστη Καπελώνη. Η μουσική σύνθεση και η ζωντανή μουσική (πιάνο) είναι της Μαρίνας Χρονοπούλου. Στο πλευρό της Δήμητρας Χατούπη εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Εύα Δρακοπούλου, Ζωή Σαντά, Φώτης Κοτάνογλου και Ευτέρπη Παπαευθυμίου.

INFO
Θέατρο: Δήλος, Ελευσινίων 11 Μεταξουργείο
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 21:30 (Σαβ.-Κυρ.19:30)
Εισιτήριο: 15 Ε, φοιτητικό Ε10
τηλ/φαξ: 210 5203562
website: www.dilos.gr

Σχετικές ειδήσεις
Οι Τρεις ψηλές γυναίκες, του Έντουαρντ  Άλμπυ στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας
22.02.2017 10:04
Με το έργο του ΄Εντουαρντ Αλμπυ οι «Τρεις Ψηλές Γυναίκες» συνεχίζει τη θεατρική περίοδο 2016-2017 η Μπέττυ Αρβανίτη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια μιας εξόχως δημιουργικής πορείας.
Το γράμμα μιας άγνωστης, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Μεταξουργείο
21.02.2017 15:55
Από τις 9 Μαρτίου η Κατερίνα Θεοχάρη ερμηνεύει το έργο “Το Γράμμα Μιας Άγνωστης” του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο “Μεταξουργείο”, σε θεατρική προσαρμογή - διασκευή Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά και Μαρθήλιας Σβάρνα.
Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο VAULT
29.09.2016 12:38
Μετά την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο VAULT, η παράσταση «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι, και σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα στον Πολυχώρο VAULT
18.03.2016 11:18
Το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι, μετακομίζει, από τις 19 Μαρτίου, στον Πολυχώρο VAULT, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.