Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Η γυναίκα στον κόσμο του θεάματος

Η γυναίκα στον κόσμο του θεάματος
Την Παρασκευή 27 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Η Γυναικεία Δημιουργία στο Θέατρο-Θέαμα».

Την Παρασκευή 27 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Η Γυναικεία Δημιουργία στο Θέατρο-Θέαμα».

Θεατρικοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι και ηθοποιοί από την Μεγάλη Βρετανία, της ΗΠΑ και την Ελλάδα συμμετέχουν στην ημερίδα που διοργανώνει, το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και το Διατμηματικό Προπτυχιακό Πρόγραμμα Φύλου και Ισότητας, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν, ζωντανά ή βιντεοσκοπημένα δείγματα της δουλειά των συμμετεχόντων.


INFO
Ημερίδα «Η Γυναικεία Δημιουργία στο Θέατρο-Θέαμα»
Παρασκευή 27 Απριλίου, 9:30 - 20:00
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ)
Είσοδος ελεύθερη

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Άδεια Πιάτα από την ομάδα Άρατος στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού
19.08.2016 11:43
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. παρουσιάζουν την παράσταση «Άδεια Πιάτα» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα από την Ομάδα «Άρατος» στις 21 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού του Δήμου Παιονίας Π.Ε. Κιλκίς
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στον Κορυδαλλό
18.08.2016 14:15
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό θα παρουσιαστεί η παράσταση Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της φετινής της περιοδείας.
«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος
18.08.2016 11:46
Το έργο του Κώστα Σωτηρίου "Σταματία, το γένος Αργυροπούλου", θα παρουσιαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, στον Κορυδαλλό.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Το τέλος της τραγωδίας;: Ημερίδα και παράσταση σε Θήβα και Αθήνα
19.11.2015 16:33
Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας «Λάιος» παρουσιάζουν σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μια ημερίδα και μια παράσταση με τίτλο «Το τέλος της τραγωδίας;», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καθηγητή και σκηνοθέτη Γιάγκου Ανδρεάδη.