Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η έκθεση Βεγγέρα 2010, στη Χίο ολοκληρώνεται

Η έκθεση Βεγγέρα 2010, στη Χίο ολοκληρώνεται
Μέχρι τo Σάββατο 21 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση “Βεγγέρα 2010” με την οποία η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η

Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη εγκαινίασαν το νέο τους χώρο στη Χώρα της Χίου. Η έκθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου φιλοξενεί τη δουλειά 18 καλλιτεχνών, νεότερων και καταξιωμένων, που προέρχονται από διαφορετικούς δημιουργικούς χώρους όπως τη χαρακτική , τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα μεικτά μέσα και τις κατασκευές.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι ακουαρέλες με καλοκαιρινά θέματα και χρώματα της ζωγράφου Κατερίνας Ασλανίδου, τα ασπρόμαυρα τοπία με σινική μελάνη σε χαρτί της Ευγενίας Παπαδοπούλου, τα αφαιρετικά έργα με ακρυλικά της Ema Papadopoulos, οι ελαιογραφίες με κολάζ της Αίγλης Πέτα , τα ασπρόμαυρα φωτογραφικά στιγμιότυπα μια καλοκαιρινής βεγγέρας σε σκάφος του Παύλου Παυλίδη ,

το φωτογραφικό δίπτυχο της Όλγας Τζίμου, οι κατασκευές- φώτα από ριζόχαρτο της Μαρίας Τσιτρούδη, οι μονοτυπίες - φωτοχαρακτικά σε έντονα χρώματα του Γιάννη Κολλιού, οι μικρόκοσμοι στις χαλκογραφίες της Ελένης Κάπρου, οι μεταφυσική ιστορία στη σειρά χαρακτικών της Εύας Βασδέκη, οι φωτογραφικές αντιστοιχίες ανθρώπου-φύσης του Αχιλλέα Τηλέγραφου, οι κατασκευές της Λίζας Ηλιού και της Ελένης Ρακιτζάκη.


Επίσης, συμμετέχουν πέντε Χιώτες ή Χιώτικης καταγωγής καλλιτέχνες: Η Αλεξάνδρα Στραβοράβδη με καταγωγή από το Βασιλειώνικο με το τρίπτυχο σχεδίων με πενάκι “Μαρίνα Φαλήρου”, η Κική Περιβολάρη με καταγωγή από τα Καρδάμυλα με τις κατασκευές πλοίων από χαρτί και πουλιών οριγγάμι συνθέσεις σε πλέξιγκλας, ο ζωγράφος Γιώργος Μουτσάτσος με σχέδια και κολάζ σε εφημερίδα, η ζωγράφος Μάρια Μπαχά από το Βροντάδο, με εικονογραφήσεις παιδικού βιβλίου και ο φωτογράφος Δημήτρης Κοιλαλούς.

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφικά Ζεύγη 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
26.01.2017 16:11
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την έβδομη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Φως γειτονικό... Komsunun Isigi...: έκθεση στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
10.08.2016 17:22
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει στις 20 Αυγούστου 2016 την έκθεση Φως γειτονικό... Komsunun Isigi..., ένα φωτογραφικό πόνημα κοινό τεσσάρων ομάδων, τεσσάρων πόλεων, από Ελλάδα και Τουρκία...
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Άθως, τα Χρώματα της Πίστης: η έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στη Ρώμη
26.04.2016 15:19
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαρκούς, ουσιαστικής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στη Ρώμη τη φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως, τα Χρώματα της Πίστης», από 6 έως 22 Μαΐου 2016, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας.