Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πολύχρωμοι δρόμοι: Θεατρικό Παιχνίδι σε Χίο και Ψαρά

Πολύχρωμοι δρόμοι: Θεατρικό Παιχνίδι σε Χίο και Ψαρά
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για παιδιά που περιλαμβάνει το φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών, ...

διακρίνεται τόσο από την ποικιλία των θεαμάτων όσο και για το ενδιαφέρον των δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, στις 23, 24, 25 και 26 Αυγούστου οι μικροί μας φίλοι που θα βρεθούν στη Χίο και τα Ψαρά, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο θεατρικό παιχνίδι «Πολύχρωμοι Δρόμοι».

Μουσικές, αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κρουστά, πανιά, κορδέλες, πολύχρωμες κούτες, ευκίνητα σκηνικά, συνθέτουν ένα περιβάλλον που θα εμπνεύσει τα παιδιά και θα τα βάλει στη θέση του δημιουργού σε μια ενδιαφέρουσα ψυχαγωγική, παιδαγωγική και καλλιτεχνική διαδρομή.

Η δράση ξεκινά με παιχνίδια κίνησης και ρυθμού όπου τα παιδιά φτιάχνουν σταδιακά τρεις διαδρομές, τρεις «χρωματιστούς δρόμους». Βαδίζοντας και παίζοντας πάνω σ’ αυτούς, καλούνται να ανακαλύψουν πού οδηγεί ο κάθε δρόμος. Το ταξίδι συνεχίζεται...

Εργαστήριο από το βασικό Θεατροπαιδαγωγικό κλιμάκιο του «Σχολείου Παιχνιδιού»
Σχεδιασμός - Οργάνωση: Μαντώ Κουρετζή Παιδαγωγός, Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Ελληνικού Πολιτισμού

23 Αυγούστου
Ψαρά: Αυλή Δημοτικού Σχολείου

24-25 Αυγούστου
Χίος:
Δημοτικός Κήπος 

26 Αυγούστου
Χίος:
Δήμος Ιωνίας – Δημοτικό Σχολείο Νενήτων

Σχετικές ειδήσεις
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Πέρσες του Αισχύλου από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Ρεματιάς
22.08.2016 17:29
Με μια ξεχωριστή παράσταση με ελεύθερη είσοδο και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες ξεκινούν και πάλι οι Νύχτες Αλληλεγγύης μεθαύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., για να διαρκέσουν με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Φεστιβάλ Αθηνών
24.05.2016 16:31
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι του Φάουστο Παραβιντίνο στο χώρο θεαμάτων Πολυτεχνείο
25.02.2016 14:49
Το έργο «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Φάουστο Παραβιντίνο παρουσιάζει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο χώρο θεαμάτων ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στο Αίγιο, η θεατρική σκηνή «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Ακράτας.