Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι από τον Μάριο Φραγκούλη στο Ηρώδειο

Μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι από τον Μάριο Φραγκούλη στο Ηρώδειο
Μια βραδιά πλημμυρισμένη από τις μελωδίες των τραγουδιών του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη

θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Τίτλος της συναυλίας είναι «Η εποχή της αγάπης» και περιλαμβάνει τραγούδια από διάφορες περιόδους του συνθέτη.

Τραγούδια που ερμηνεύει με αληθινό αίσθημα και μέτρο ο Μάριος Φραγκούλης. Μαζί του, η Άννα Λινάρδου και το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Τη διοργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει να παρουσιάσει στο κοινό η εταιρεία Elisarte- Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

«Πιστεύω πως η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα γιατί το τραγούδι μας ενώνει σ\'ένα μύθο κοινό.

Κι όπως στον χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις, έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για να ακολουθήσουμε μαζί, τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις.

Κι όσο για τον ΚΟΙΝΟ ΜΥΘΟ που δεν υπάρχει στις μέρες μας, τον σχηματίζουμε καινούριο κι’ απ’ την αρχή κάθε φορά. Κάθε φορά που νοιώθουμε την ανάγκη να τραγουδήσουμε»

Μάνος Χατζιδάκις

Σχετικές ειδήσεις
«Μουσικές Τρίτες» με το Μάριο Στρόφαλη στο Roof Garden του Novotel Αθηνών
02.08.2016 13:51
Βραδιές γεμάτες από τις μελωδίες του πολυβραβευμένου συνθέτη κινηματογράφου, Μάριου Στρόφαλη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν το εστιατόριο Clair de Lune του ξενοδοχείου Novotel Αθηνών, κάθε Τρίτη βράδυ μέχρι και τις 30 Αύγουστου 2016.
50 χρόνια τραγούδια: ο Νότης Μαυρουδής στο Ηρώδειο
03.06.2016 11:21
Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.
Αμερικανική βεντάλια: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.03.2016 10:33
Έντονοι χορευτικοί ρυθμοί, τζαζ αρμονίες και γνωστές, αισθαντικές μελωδίες συνθετών του 20ου αιώνα από την αμερικανική ήπειρο, κυριαρχούν στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ έναν λαμπρό εκπρόσωπο της νέας γενιάς πιανιστών, τον 27χρονο Αλέξανδρο Σαρακενίδη.
Λέκκας & Φίλοι σε μία συναυλία με
04.02.2016 17:19
Το Φουγάρο μας προσκαλεί σε μία συναυλία με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016.
Βarry Lyndon από το Τrio 92 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.01.2016 16:43
Οι μελωδίες του Σούμπερτ, αγαπημένου συνθέτη πλειάδας διάσημων σκηνοθετών, έχουν επενδύσει σκηνές πολλών ταινιών (Μπάρρυ Λύντον του Κιούμπρικ, Η δασκάλα του πιάνου του Χάνεκε, Αίμα και πάθος και Crimson Tide του Σκοτ κ.ά.) αλλά και τηλεοπτικών σειρών.