Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Χάικ Γιαζιτζιάν και Κωστής Αβυσσινός στην Κρήτη

Χάικ Γιαζιτζιάν και Κωστής Αβυσσινός στην Κρήτη
Δυο ευφάνταστες αυτοσχεδιαστικές βραδιές θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 20 ή το Σάββατο 21 Αυγούστου …

στη Σπηλιά Ηρακλείου στην Κρήτη. Εκεί, ο Κωστής Αβυσσινός και ο Χάικ Γιαζιτζιάν θα συνδυάσουν τις μουσικές τους επιρροές και επιλογές.

Ο Κωστής Αβυσσινός έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στον πατέρα του, δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινό. Μεταφέροντας τις κρητικές του καταβολές και αφομοιώνοντας βιωματικά άλλες παραδόσεις, έχει το αισθητήριο να τις οικειοποιείται και να τις καθιστά λειτουργικές στο σήμερα.

Ο γνωστός σολίστας στο ούτι και δεξιοτέχνης ερμηνευτής Χάικ Γιαζιτζιάν ξεχωρίζει για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου με άλλες μουσικές, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι μια ζωντανή, δημιουργική δύναμη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κωστής Αβυσσινός στην Αυλή των Νεραϊδοθαυμάτων
11.08.2016 15:49
Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, στις 21:00, στη σκηνή της Αυλής των Νεραϊδοθαυμάτων, στα Κοντόπουλα Κεραμειών θα απολαύσουμε τον Κωστή Αβυσσινό.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για μία μαγική συναυλία στη Δήλο
09.08.2016 10:10
Μια εξαιρετικά μαγευτική συναυλία θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στην Μύκονο -και τα γύρω νησιά- στις 22 Αυγούστου. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα τραγουδήσει το δειλινό μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου τραγούδια ειδικά επιλεγμένα για αυτό τον μοναδικό και μαγικό τόπο.
«Μουσικές Τρίτες» με το Μάριο Στρόφαλη στο Roof Garden του Novotel Αθηνών
02.08.2016 13:51
Βραδιές γεμάτες από τις μελωδίες του πολυβραβευμένου συνθέτη κινηματογράφου, Μάριου Στρόφαλη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν το εστιατόριο Clair de Lune του ξενοδοχείου Novotel Αθηνών, κάθε Τρίτη βράδυ μέχρι και τις 30 Αύγουστου 2016.
Δυο μουσικές βραδιές με φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης
01.08.2016 13:17
Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές βραδιές στις 18 και 19 Αυγούστου 2016.
Τσικνοπέμπτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με Ικαριώτικο και πεντοζάλι!
01.03.2016 10:01
Την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου οι ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ μας καλούν σε ένα Ικαριώτικο γλέντι και όχι μόνο ... και στο UpStage ο Κωστής Αβυσσινός συμπράττει με τους Μαρία Λούκα, Αλέξη Νόνη και Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας καλούν σε ένα αποκριάτικο γλέντι όπου η κρητική μουσική παράδοση πρωταγωνιστεί.