Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Το ταξίδι τεχνών συνεχίζεται με μια… κωμωδία δρόμου

Το ταξίδι τεχνών συνεχίζεται με μια… κωμωδία δρόμου
Το φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών: Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο συνεχίζεται και

παρουσιάζει ένα θέαμα δρόμου για παιδιά αλλά και για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάτι διαφορετικό και βρεθούν σε Λέσβο ή Χίο.

Ο θίασος Helix μετά τον πρώτο του σταθμό στη Λέσβο, συνεχίζει τις παραστάσεις του εντυπωσιάζοντας με τύμπανα και λάβαρα.

Οι ηθοποιοί σε ξυλοπόδαρα με εντυπωσιακά κοστούμια κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά. Η μουσική ξεσηκώνει και η παράσταση κορυφώνεται με φωτιές και πυροτεχνήματα. Μια παράσταση πανδαισία χρωμάτων και μουσικής με αναφορές στην Κομέντια ντελ Άρτε.
 
Το Θέατρο Δρόμου HELIX δημιουργήθηκε το 1987 και αποτελεί συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου. Οι παραστάσεις του βασίζονται κυρίως σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Σκηνοθεσία - Εικαστική σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς
Ερμηνεύουν: Έφη Ανυφαντή, Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Αγγελική Ματοπούλου, Γιάννης Πανταγιάς
Μυρτώ Παπαδοπούλου, Αντώνης Πασβαντής, Αθανασία Σουλίδου

Οι επόμενοι σταθμοί της παράστασης, «Κωμωδία δρόμου με πλάνες και όνειρα»


19 Αυγούστου
Λέσβος
: Μυτιλήνη – Πλατεία Σαπφούς
 
20 Αυγούστου
Λέσβος: Δήμος Γέρας

22 Αυγούστου
Χίος
: Δήμος Μαστιχοχωρίων, Πλατεία Πυργί

Σχετικές ειδήσεις
Στα άκρα, της Κωστούλας Μητροπούλου στο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
29.08.2016 10:34
«Στα Άκρα» της Κωστούλας Μητροπούλου, η 9η παράσταση του 3ου Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ο Σωτήρης Τσόγκας και η Γιούλη Πεζοπούλου σε μια διπλή «Μονήρη Εξομολόγηση», στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Οι «Επτά επί Θήβας» στο Ηρώδειο
16.08.2016 12:41
Το μεγάλο ταξίδι της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, συνεχίζεται με μεγάλη αποδοχή. Στην περιοδεία του στα θέατρα της Αττικής, τελευταίος σταθμός, πριν τη επιστροφή του στο Βασιλικό Θέατρο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Οι Έλληνες σκηνοθέτες έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Αθηνών!
07.07.2016 09:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές παραστάσεις ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι παρουσιάζουν εμβληματικά, ανατρεπτικά και αμφιλεγόμενα, αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
«Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 2» από το ΚΘΒΕ στο καφέ Ζώγια
19.05.2016 14:32
Το ταξίδι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Επόμενος σταθμός της δράσης «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» το καφέ Ζώγια την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 2 από το ΚΘΒΕ στη Ζώγια
19.04.2016 10:33
Το ταξίδι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται… Επόμενος σταθμός της δράσης Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 2 το καφέ Ζώγια. Θεατρικό στασίδι στη Ζώγια: Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 21.30.