Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το ταξίδι τεχνών συνεχίζεται με μια… κωμωδία δρόμου

Το ταξίδι τεχνών συνεχίζεται με μια… κωμωδία δρόμου
Το φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών: Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο συνεχίζεται και

παρουσιάζει ένα θέαμα δρόμου για παιδιά αλλά και για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάτι διαφορετικό και βρεθούν σε Λέσβο ή Χίο.

Ο θίασος Helix μετά τον πρώτο του σταθμό στη Λέσβο, συνεχίζει τις παραστάσεις του εντυπωσιάζοντας με τύμπανα και λάβαρα.

Οι ηθοποιοί σε ξυλοπόδαρα με εντυπωσιακά κοστούμια κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά. Η μουσική ξεσηκώνει και η παράσταση κορυφώνεται με φωτιές και πυροτεχνήματα. Μια παράσταση πανδαισία χρωμάτων και μουσικής με αναφορές στην Κομέντια ντελ Άρτε.
 
Το Θέατρο Δρόμου HELIX δημιουργήθηκε το 1987 και αποτελεί συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου. Οι παραστάσεις του βασίζονται κυρίως σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Σκηνοθεσία - Εικαστική σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς
Ερμηνεύουν: Έφη Ανυφαντή, Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Αγγελική Ματοπούλου, Γιάννης Πανταγιάς
Μυρτώ Παπαδοπούλου, Αντώνης Πασβαντής, Αθανασία Σουλίδου

Οι επόμενοι σταθμοί της παράστασης, «Κωμωδία δρόμου με πλάνες και όνειρα»


19 Αυγούστου
Λέσβος
: Μυτιλήνη – Πλατεία Σαπφούς
 
20 Αυγούστου
Λέσβος: Δήμος Γέρας

22 Αυγούστου
Χίος
: Δήμος Μαστιχοχωρίων, Πλατεία Πυργί

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
Τι να σου πω Σουλτάνα μου, στο Θέατρο Olvio
15.11.2016 12:07
Συγκίνησε και γοήτευσε το κοινό η εξομολόγηση του Γ. Καλατζόπουλου, και μετά από τις 4 προγραμματισμένες παραστάσεις του Οκτωβρίου, συνεχίζεται στη σκηνή του OLVIO, από την Κυριακή 20/11/2016 για λίγες ακόμη παραστάσεις.
Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 3: Το ταξίδι στην πόλη και τις γειτονιές της από το ΚΘΒΕ συνεχίζεται…
10.11.2016 16:25
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Θεσσαλονίκης, με πρώτο σταθμό το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 17:30.
Οι «Επτά επί Θήβας» στο Ηρώδειο
16.08.2016 12:41
Το μεγάλο ταξίδι της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, συνεχίζεται με μεγάλη αποδοχή. Στην περιοδεία του στα θέατρα της Αττικής, τελευταίος σταθμός, πριν τη επιστροφή του στο Βασιλικό Θέατρο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Οι Έλληνες σκηνοθέτες έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Αθηνών!
07.07.2016 09:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές παραστάσεις ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι παρουσιάζουν εμβληματικά, ανατρεπτικά και αμφιλεγόμενα, αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.