Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

3rd Athens Hip Hop Festival στο Γκάζι

3rd Athens Hip Hop Festival στο Γκάζι
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η καρδιά του Χιπ Χοπ θα χτυπήσει στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

η Hip Hop κοινότητα θα δώσει το τρίτο της μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα. Τα πιο ανεξάρτητα γκρουπ εκτός των στεγανών της μουσικής βιομηχανίας θα δώσουν το παρόν στο 3rd Athens Hip Hop Festival, που φέτος θα έχει ακόμα περισσότερη γεύση του δρόμου. Μια και εκτός από τα καλύτερα γκρουπ και τις δυνατότερες ομάδες breakdance, θα απολαύσουμε και έναν αυθεντικό MCs Battle.

Έναν διαγωνισμό στιχουρχικής επιβίωσης, βγαλμένο από τα σπλάχνα του Μπρονξ, όπου οι 8 καλύτεροι ΜCs θα δώσουν με τις ρίμες τους μάχη λέξη με λέξη, για το ποιος είναι ο δυνατότερος στιχουργικά, ο πιο ετοιμόλογος, αλλά και ο γρηγορότερος.

Ο Μηδενιστής με όλες του τις επιτυχίες , οι Giants με τα αιχμηρότερα τους τραγούδια, ο Εισβολέας με το μοναδικό του μουσικό ένστικτο, ο Phyrosun με πολλά χιλιόμετρα live, οι Ορθολογιστές με το πιο ανορθόδοξο ύφος, οι Απέχεις που είναι παρόντες στα χιπ χοπ δρώμενα, ο Neon και ο Τ. Λάθος με τη δυναμική τους συμμαχία, ο Μάντης Johnson των καλών μουσικών οιωνών και άλλοι, θα χρωματίσουν τη βραδιά με τις hip hop εμπνεύσεις τους.

Με ολοκαίνουργια τραγούδια αλλά και παλιότερες επιτυχίες τους θα μας θυμίσουν πόσο ζωντανό παραμένει το Hip Hop στην πόλη μας.

Η μουσική των πάρτι του δρόμου με το εκρηκτικό μίγμα των πιο απίθανων  ομάδων breakdance και των προκλητικότερων MCs τραγουδιστών, θα μεταμορφώσουν τη σκηνή της «Τεχνόπολις» σ’ ένα μαγικό καθρέφτη δημιουργικών υπερβάσεων που ο απόηχος τους θα φτάσει σε όλη την πρωτεύουσα.

Το Battle of Athens ’09 είναι ο απόλυτος breakdance διαγωνισμός, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι 8 καλύτερες ομάδες breakdance της Ελλάδας, με κριτές τρία από τα κορυφαία ονόματα της breakdance μας σκηνής. Την οργάνωση του έχει αναλάβει ο Τόλης Αριστείδου, ο εμπειρότερος και ουσιαστικότερος στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, διοργανωτής Breakdance διαγωνισμών.

Στο Battle of Athens ’10, tο κάθε battle θα διαρκεί 5 λεπτά. Οι 8 ομάδες θα «διασταυρώσουν» τις χορευτικές τους εμπνεύσεις αρχικά στα προκριματικά. Στη συνέχεια οι 4 καλύτερες θα δοκιμάσουν ξανά τις ικανότητές τους στα ημιτελικά.

Και τέλος, στον 12λεπτο τελικό οι finalist θα τα δώσουν όλα, μέχρι τελικής πτώσης, για τον τίτλο του νικητή. Πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό breakdance τελετουργικό στον κόσμο για το οποίο οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται μήνες και φυσικά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού. 

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στο MCs Battle. Οι 8 καλύτεροι MCs, «ραψωδοί» του χιπ χοπ, θα διαγωνιστούν ανά ζευγάρια για το ποιος είναι ο καλύτερος. Ποιος θα τους κρίνει; Ο Εισβολέας και οι φίλοι του, αλλά και ο κόσμος, του οποίου με ένα ντεσιμπελόμετρο θα μετρούνται οι προτιμήσεις του. Θα ακολουθήσει ο ημιτελικός με τους 4 καλύτερους και ο μεγάλος τελικός όπου οι 2 δυνατότεροι MCs θα «κονταροχτυπηθούν» με τις ρίμες τους σε ένα διαγωνισμό δίχως αύριο.    

Το 3rd Athens Hip Hop Festival θα παρουσιάσουν ο Alex Zoltan, εμπνευστής και «ψυχή» του πολυετούς και πετυχημένου «Thessaloniki Hip Hop Festival» και ο Λάγνης των διαχρονικών ΝΤΠ, ενώ ο πρωταθλητής Dj The Boy, o Dj-δημιουργός Q.B.Mix και ο ξεχωριστός Dj Noiz θα δώσουν τις καλύτερες τους στιγμές σε ένα εξάωρο non stop αυθεντικό hip hop πάρτι του δρόμου.

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
Athens Beer Festival 2016 στο Γκάζι
22.08.2016 14:18
Αυτόν τον Σεπτέμβρη, το ATHENS BEER FESTIVAL, αλλάζει χώρο έπειτα από μία επιτυχημένη δωδεκάχρονη παρουσία, στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ και μετακομίζει στο ΓΚΑΖΙ στην ΚΑΡΔΙΑ της ΑΘΗΝΑΣ.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: 1 φεστιβάλ, 5 μέρες, 18 μουσικά σχήματα, 35.000 επισκέπτες
31.05.2016 11:12
Το Athens Technopolis Jazz Festival πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
Bob Theatre Festival 2016: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για τον διαγωνισμό Scratch Night
23.02.2016 11:37
Από τις 9 έως και τις 15 Μαΐου 2016, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου «γιορτάζει» για 9η συνεχόμενη χρονιά: το Bob Theatre Festival και το Bios συμπράττουν και αυτή τη χρονιά, φέροντας επιτυχημένες παραστάσεις, πρεμιέρες, stand-up comedy, συναυλίες, πάρτι, πολλές εκπλήξεις και φυσικά… το διαγωνισμό Scratch Night!