Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας

Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας
Tο σπουδαίο και αγαπημένο δραματικό ειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά ανεβαίνει στο Θέατρο Τόπος Αλλού.

Ο Αγαπητικός τους Βοσκοπούλας, είναι έργο που κατέχει ζηλευτή θέση στο νεοελληνικό δραματολόγιο, αγαπήθηκε από πολλές γενιές και έγινε πολλές φορές μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο και το θέατρο, έργο για το κάλεσμα και τις παγίδες του έρωτα, αλλά κυρίως για το ερωτικό πάθος που άλλοτε μας οδηγεί στην έκσταση και στη γαλήνη κι άλλοτε γίνεται αιτία απέραντης οδύνης και απώλειας.
Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, σκηνοθέτης της παράστασης, χρησιμοποιεί σε αυτό το ανέβασμα τις τεχνικές του λαϊκού θεάτρου και του μπουλουκιού. Με αυτήν την παράσταση εκπληρώνει ένα παλιό του όνειρο, ν’ ασχοληθεί με τη μαγεία και τη μυθολογία ενός κοσμαγάπητου έργου, επιχειρώντας να αποδώσει τόσο την αγνότητα και την αφέλεια μιας άλλης εποχής όσο και τη σχέση που μπορεί να έχει αυτή με το σήμερα, πέρα από την αναπαράσταση ενός γραφικού τοπίου.
Για το ανέβασμα θα χρησιμοποιηθούν μόνο έξι ηθοποιοί, ένα μπουλούκι της εποχής μας, ενώ ένας ηθοποιός θα παίζει όλους τους δεύτερους ρόλους του έργου.
Μια θεατρική προσέγγιση της διαχρονικής και πολυαγαπημένης ιστορίας με σεβασμό, χωρίς διάθεση κριτικής και απομυθοποίησης.

INFO
Θέατρο Τόπος Αλλού: Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, τηλ.: 210 8656004
Διάρκεια παραστάσεων: Από 11 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου
Ημερες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: 22.00,
Παρασκευή & Σάββατο: 23.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητικό: 10 ευρώ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Παίζουν: Αντώνης Κρόμπας, Γεωργία Μαυρογεώργη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Πλειώνης, Πέτρος Σταθακόπουλος, Δημήτρης Φραγκιόγλου.

Σχετικές ειδήσεις
«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» στο θέατρο Άβατον
23.11.2016 11:09
«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» είναι ένας μονόλογος, γεμάτος χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό στον οποίο πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μακαλιάς και την πρωτότυπη μουσική ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Λυσιστράτη: Διαβάστε ελεύθερα το κείμενο την ώρα της παράστασης!
04.08.2016 17:13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης και οι Εκδόσεις Νεφέλη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεταφρασμένο κείμενο της Λυσιστράτης, για ανάγνωση σε κινητά, tablet ή υπολογιστές μέσω του βιβλιομάτ, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00).
Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Προσφορά εισιτηρίων για τον Αύγουστο από το ΚΘΒΕ
28.07.2016 11:23
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει μια ειδική προσφορά για τις παραστάσεις του «Αγαπητικού της βοσκοπούλας», που συνεχίζονται με επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο.
Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας στο Βασιλικό Θέατρο
21.06.2016 12:54
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.