Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικάνικο όνειρο

Αμερικάνικο όνειρο
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει όψεις της Αμερικής μέσα από ένα τρίπτυχο χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει όψεις της Αμερικής μέσα από ένα τρίπτυχο χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Η φωτογραφία μας στο Αγαλμα της Ελευθερίας, εσύ, εγώ και η... Smile... beautiful... beautiful. Ακουμπάω το αυτί μου στον τοίχο, κρυφακούω. We try. Ξύπνησα πριν από σένα, έφτιαξα καφέ και σε περίμενα… ξανά... because we begin again. Νόμισα πως σε είδα στην απέναντι μεριά του δρόμου, αλλά ήσουν άλλη. Don’t fall to the ground, don\'t you dare fall to the ground. Πως χάνονται έτσι οι άνθρωποι; We are big. Τι; We are B-I-G...». Ο χορογράφος Φώτης Νικολάου «βλέπει» όνειρο, Αμερικάνικο Ονειρο! Ετσι ονομάζεται το τρίπτυχο χορού που παρουσιάζεται στο θέατρο Ακροπόλ από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το Αμερικάνικο όνειρο αποτελείται από τρία σπονδυλωτά μονόπρακτα το Lonely Room του Φώτη Νικολάου, το Limen της Ζωής Δημητρίου και το A little piece peace of America του Κωνσταντίνου Ρήγου. Πρόκειται για έργα που σχηματίζουν εικόνες, δημιουργούν συναισθήματα, εντυπώσεις από την Αμερική της φαντασίας μας. Θέτονται ερωτήματα και ζητούνται απαντήσεις για το τι είναι το αμερικάνικο όνειρο, πως αντιλαμβάνεται κανείς την ιδέα της Αμερικής και πόσο κοντά βρισκόμαστε από το προσωπικό μας «αμερικάνικο όνειρο». Όπως και να’ χει πάντως, God bless America.

INFO
Αμερικάνικο όνειρο
22, 24, 25, 26, 28, 29/4 και 2 έως 6/5. Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11.

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 25 διπλές προσκλήσεις για τον
03.02.2017 16:26
Το Θέατρο Μουσούρη δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση "Αμερικάνικος Βούβαλος" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 21.00 μ.μ., προσφέροντας 25 διπλές προσκλήσεις!!!
Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως, από τον Δήμο Αβδελιώδη στην ΑΣΚΤ
22.11.2016 17:33
Το «Όνειρο στο κύμα & Έρως Ήρως» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ.Αβδελιώδη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.
Το όνειρο της Κίκι, του Δημήτρη Οικονόμου στο Θέατρο Αθήναιον
09.03.2016 10:27
Το Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί, μόνο για τρεις παραστάσεις, το έργο του Δημήτρη Οικονόμου, Το όνειρο της Κίκι.