Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Τραγουδώντας την ποίηση και όχι μόνο...

Τραγουδώντας την ποίηση και όχι μόνο...
To μουσικό σχήμα Εκ-Ποίηση θα δώσει δύο συναυλίες στη Λέσβο και στους Φούρνους, στις οποίες θα ερμηνεύσει τραγούδια βασισμένα ...

σε ποιήματα . Όπως λένε και τα μέλη του σχήματας: Δεν ξέρουμε αν μελοποιείται η ποίηση. Ξέρουμε μόνο ότι αυτό που αγαπάς μπορεί και να τραγουδηθεί. Ποιούμε και εκποιούμε, τραγουδώντας ποίηση, σκέψεις, σχέδια μουσικά χωρίς κρατήματα κυρίως, γιατί αυτή είναι η αλήθεια μας. Αντιστεκόμαστε και εμείς με τον τρόπο μας στο εύκολο, στο ευτελές, στο τυχαίο, λιτά όπως αρμόζει κατά τη γνώμη μας στο λόγο και στη μελωδία. Συμπορευόμαστε στους δύσκολους αυτούς καιρούς στην αναζήτηση παραμυθίας .

Το μουσικό σχήμα Εκ-Ποίηση δημιουργήθηκε το 2009 από τον Κώστα Γανωτή και έχει εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας. Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη δουλειά  του σχήματος σε βινύλιο και CD με τίτλο Παγωνοκαμηλοπαρδαλεονταροζερβόπαρδος ο κοινός πάνω σε μιά ιδέα του εικαστικού καλλιτέχνη και καθηγητή στην ΑΣΚΤ Μάριου Σπηλιόπουλου. Ο Κώστας Γανωτής έχει βγάλει 5 προσωπικούς δίσκους: Κατά τα άλλα καλά, Έθνος εξαιρετικά, Γαλάζιο, Καραβάνια και Πακέτο.

Κιθάρα 12χορδη, τραγούδι-σύνθεση: Κώστας Γανωτής. Μπάσο: Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος .

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.
Μουσική + Ποίηση: Η 4η βραδιά στο Τριανόν
25.01.2016 11:01
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Μουσική + Ποίηση: Η 3η βραδιά στο Τριανόν
30.12.2015 10:35
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.