Πέντε αιώνες μετά τη γέννησή της Κομέντια ντελ Άρτε στην Ιταλία, οι γνωστοί της χαρακτήρες συνεχίζουν να μας μαγεύουν με

το μπρίο τους και τη ζωντάνια τους. Στη Λέσβο και στην Ικαρία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών, θα συναντήσουμε τον Αρλεκίνο και την Μπριγκέλα από τον Υπηρέτη δύο αφεντάδων του Γκολντόνι και την Κολομπίνα από την Πάμελά του, τον Πανταλόνε από τον Γιατρό με το στανιό του Μολιέρου και τον Καπιτάνιο από τον Ελεύθερο αυτόχειρα. Θα γνωρίσουμε τις σκέψεις τους, τις επιθυμίες τους και τα όνειρά τους.

Θέλετε να τους μιμηθείτε; Μετά το τέλος της παράστασης, ελάτε να μάθουμε μαζί τις κινήσεις του καθενός, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Αρλεκίνοι, Πανταλόνε ή Κολομπίνες και κυρίως να διασκεδάσουμε και να γελάσουμε μαθαίνοντας μαζί τα μυστικά της Κομέντια ντελ Άρτε.

Ιδέα-Οργάνωση-Ερμηνεία: Κάιο Βελτς

Ο Κάιο Βελτς είναι βάσκος ηθοποιός, μίμος και σκηνοθέτης. Σπούδασε θέατρο και πα¬ντομίμα στο Παρίσι με τους Etienne Decroux, Marcel Marceau, Jacques Lecoq και Ella Garoszewicz. Διδάσκει εδώ και 15 χρόνια σε δραματικές σχολές στην Αθήνα.

Πρόγραμμα παραστάσεων:
2 Αυγούστου: Λέσβος: Μόλυβος – Παλιά Αγορά – Ώρα έναρξης: 19.00
3 Αυγούστου: Λέσβος: Δήμος Μανταμάδων, Πολύκεντρο – Ώρα έναρξης: 19.00
4 Αυγούστου: Λέσβος: Παραλία Θερμής – Ώρα έναρξης: 19.00
6 Αυγούστου: Λέσβος: «Αναγνωστήριο» Αγιάσου – Ώρα έναρξης  17.30
8 Αυγούστου: Λέσβος: Σχολείο Πολιχνίτου – Ώρα έναρξης: 19.00
11 Αυγούστου: Λέσβος: Πλατεία Καλλονής – Ώρα έναρξης: 19.00
16 Αυγούστου: Ικαρία : Ράχες – Ώρα έναρξης: 19.00
18 Αυγούστου: Ικαρία: Πλατεία Ευδήλου – Ώρα έναρξης: 19.00