Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Carmen του Georges Bizet, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών

Carmen του Georges Bizet, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών
Το Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών παρουσιάζει στη Λέσβο και τη Χίο την παράσταση Carmen του Georges Bizet, από τη ομάδα Oper(O) ...

Η Κάρμεν της ομάδας Οπερ(Ο) ξαφνιάζει και προκαλεί τους γνώστες με τις ελευθερίες που παίρνει και τις αποστάσεις που κρατά από τις κλασικές φόρμες ανεβάσματος όπερας. Ταυτόχρονα, όμως, το υψηλών προδιαγραφών καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές και λειτουργεί ως ερέθισμα, ώστε και το μη εξοικειωμένο με το είδος κοινό να τη γνωρίσει, να την καταλάβει και να την αγαπήσει.

Τι ποιο «ανοίκειο», ιδιαίτερα για το ελληνικό κοινό, από έναν Τορεαδόρ και μια Κάρμεν που τραγουδούν τις πασίγνωστες άριές τους, όχι στην ιταλική σκηνή ενός κλειστού θεάτρου αλλά στη μέση μιας πλατείας;

Η ομάδα Oper(O) δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2008 από νέους Έλληνες ταλαντού¬χους λυρικούς τραγουδιστές, με στόχο να σπάσουν τις συμβάσεις που περιχαρακώ¬νουν την όπερα . Σ’ αυτούς, ήρθαν να προστεθούν μουσικοί, εικαστικοί, σκηνογράφοι και video-καλλιτέχνες, που είχαν έργο και καριέρα ο καθένας, στον τομέα του.Με στόχο τη δημιουργία ενός μουσικού, θεατρικού και εικαστικού γεγονότος υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων η ομάδα στράφηκε για τις παραστάσεις της σε απρόσμενους, κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πλατείες, παραδοσιακά μνημεία. Αυτήν την περίοδο η ομάδα Οper(O) προετοιμάζει την όπερα Traviata του G. Verdi.

Συντελεστές: Μουσική προετοιμασία - Συνοδεία: Πάνος Λουμάκης, Χορογραφία - Κίνηση: Μαρία Αδαμοπούλου, Σκηνικά - Video: Μανώλης Χάρος, Κοστούμια: Φράνκα Παπανδρέου.

Ερμηνεύουν: Εριφίλη Γιαννακοπούλου, μέτζο-σοπράνο Νίκος Καραγκιαούρης, βαρύτονος, Λητώ Μεσσήνη, σοπράνο Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος, Ελένη Σωτηρίου, μέτζο-σοπράνο Γιώργος Τζιουβάρας, τενόρος, Λευτέρης Χαρέλλης, τενόρος

Σχετικές ειδήσεις
Το Έξυπνο Πουλί, του Ζωρζ Φεντώ στο Tempus Verum - Εν Αθήναις
05.01.2017 15:43
Το “Έξυπνο Πουλί”, μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ζωρζ Φεντώ (Georges Feydeau), ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής φάρσας, ανεβαίνει στο θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις στις 30 Ιανουαρίου για 12 παραστάσεις.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.
Pierrot Lunaire, του Arnold Schonberg στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
18.03.2016 13:49
Το διασημότερο έργο του Άρνολντ Σένμπεργκ και ένα από τα πλέον εμβληματικά του μουσικού μοντερνισμού, ο Φεγγαρίσιος Πιερότος, γίνεται παράσταση μουσικού θεάτρου μέσα από τη σύμπραξη του dissonArt ensemble, του συνθέτη Δημήτρη Μαρωνίδη και του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη.