Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Στο πέρασμα των αιώνων, έκθεση της Τίνας Μάσχα στην Ιθάκη

Στο πέρασμα των αιώνων, έκθεση της Τίνας Μάσχα στην Ιθάκη
Η Δημοτική Πινακοθήκη της Ιθάκης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα με τίτλο ...

στο Πέρασμα των Αιώνων. Σ\' αυτή την έκθεση η Τίνα Μάσχα διεισδύει στον Βυζαντινό κόσμο της εικονογραφίας αναπαράγοντάς τον με μία σύγχρονη μεταβυζαντινή προσέγγιση αφήνοντας τη δική της ξεχωριστή τεχνοτροπία να εντυπωσιάσει τον θεατή.

Στην περίπτωση της εικαστικού αρμόζει κυριολεκτικά η λαϊκή ρήση μια εικόνα ...χίλιες λέξεις. Δέος, κατάνυξη, συγχώρεση, ελπίδα, σοφία, γαλήνη είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που νοιώθει κανείς παρατηρώντας απλά τα έργα της και ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που ίσως δεν περιγράφονται με λέξεις απλά βιώνονται στην βαθύτερη προσπάθεια του θεατή να ανακαλύψει την λανθάνουσα δύναμή του.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα από παλαιότερη συλλογή της με τίτλο Σημεία Φυγής.
Χρώμα - πάθος – φως είναι τα στοιχειά που αναζητά ο άνθρωπος για την …φυγή του.

Έργα εμπνευσμένα από την τελειότητα της δημιουργού για τον άνθρωπο, έργα που παροτρύνουν τον θεατή να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες του τις αισθήσεις αφού η προσπάθεια της εικαστικού πετυχαίνει για ακόμη μία φορά τον σκοπό της αποδίδοντας στα έργα της την ζωντάνια που όσο η φύση παρέχει πλουσιοπάροχα, τόσο ο άνθρωπος την χρειάζεται!

Επιμέλεια και διοργάνωση έκθεσης: Έλενα Αρμένη.

Σχετικές ειδήσεις
Η μαύρη γραμμή, έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Πινακοθήκη Λέφα
20.12.2016 13:45
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Λασιθιωτάκη με τίτλο «Η Μαύρη Γραμμή».
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.