Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μια Νταλίκα με προορισμό το Πουθενά!

Μια Νταλίκα με προορισμό το Πουθενά!
Ένας νωθρός τροχοφόρος γίγαντας που χορεύει στους ατελείωτους ασφαλτόδρομους με «προσοχή εύθραυστο» φορτίο από στοιβαγμένα όνειρα. Το 6ο Φεστιβάλ Χορού ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε έξι διαφορετικές σκηνές της Αθήνας με τη συμμετοχή 30 χοροθεατρικών ομάδων.

Ένας νωθρός τροχοφόρος γίγαντας που χορεύει στους ατελείωτους ασφαλτόδρομους με «προσοχή εύθραυστο» φορτίο από στοιβαγμένα όνειρα. Το 6ο Φεστιβάλ Χορού ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε έξι διαφορετικές σκηνές της Αθήνας (Θησείον, Αργώ, Χυτήριο, Ροές, Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, Μουσείο Μπενάκη), με τη συμμετοχή 30 χοροθεατρικών ομάδων.

Η ομάδα χορευτών με το αμφίσημο όνομα Νταλίκα, θέτει σε κίνηση αρμονικά σώματα, περιφερόμενα στο «Πουθενά», όπως τιτλοφορείται και η χορογραφία που θα παρουσιαστεί από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου στο Θησείον-ένα θέατρο για τις τέχνες. Το αποπροσανατολισμένο εγώ είναι το θέμα που διαπραγματεύεται το χοροθέατρο , όπου σε μια εποχή αναζήτησης βιωμένων εμπειριών και σημείων επαφής των μοναχικών μας διαδρομών, περιφερόμενοι, λίγο ως πολύ, όλοι μας ως μετανάστες ακόμα και μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.

«Κάθε μέρα οι άνθρωποι ακολουθούν πινακίδες, οι οποίες υποδεικνύουν κάποιο σημείο που είναι ο προορισμός που επέλεξαν. (…) Πολλοί δεν φτάνουν ποτέ. Αποδέχονται τις πινακίδες που ακολουθούν και είναι σαν να μην ταξιδεύουν, σαν να μένουν στο ίδιο σημείο. Σαν να τους καταδιώκει μια αβεβαιότητα, που υπαινίσσεται ότι ίσως βρίσκονται… Πουθενά». Απόσπασμα από άρθρο του συγγραφέα-ζωγράφου John Berger στο οποίο βασίστηκε η χορογραφία.


INFO
Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες
: Τουρναβίτου 7, Ψυρρή τηλ.: 210 3255444.
Ωρα έναρξης: Παρασκευή 16/3 & Κυριακή 18/3, 20:30
Σάββατο 17/3 & Δευτέρα 19/3 22:00

Σχετικές ειδήσεις
Πάρε θέση και στην Πειραματική
26.10.2016 10:39
Το Εθνικό Θέατρο ενημερώνει το κοινό πως ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής -1.
Στα άκρα, της Κωστούλας Μητροπούλου στο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
29.08.2016 10:34
«Στα Άκρα» της Κωστούλας Μητροπούλου, η 9η παράσταση του 3ου Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ο Σωτήρης Τσόγκας και η Γιούλη Πεζοπούλου σε μια διπλή «Μονήρη Εξομολόγηση», στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Συμβολαιογράφος, με την Υρώ Μανέ στο 3ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
26.08.2016 12:45
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, η Υρώ Μανέ σε μια ακόμα ξεχωριστή «Μονήρη Εξομολόγηση», στο 3ο Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη: Πρόγραμμα περιοδείας 2016
16.05.2016 15:24
Η παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ - όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι κι έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια- ξεκίνησε περιοδεία από τον Ιούνιο ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με 60 προγραμματισμένες παραστάσεις, με την στήριξη και υπό την Αιγίδα του ΚΘΒΕ.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο: Οι παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή
23.03.2016 16:01
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 30 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου 2016 το Θεματικό φεστιβάλ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.