Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Γλυπτά στον Κήπο, ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου

Γλυπτά στον Κήπο, ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου
Η Λιάνα Σκουρλή, Art LS Studio παρουσιάζει στην Κεφαλονιά την έκθεση Γλυπτά στον Κήπο, σε επιμέλεια της ...

Ιστορικού Τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται εικαστική έκθεση σε ελληνικό Βοτανικό Κήπο, προβάλλοντας ένα επίκαιρο οικολογικό σχόλιο μέσα από τον αρμονικό διάλογο σύγχρονης τέχνης και φύσης.

Σε έναν τόπο εξαιρετικού φυσικού κάλλους γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες , ορισμένοι της διασποράς, παρεμβαίνουν με τα υπαίθρια έργα τους στο τοπίο που αναδεικνύει και διατηρεί την τοπική Επτανησιακή χλωρίδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά , ηχητικές εγκαταστάσεις, διαδραστικά έργα, μια ζωγραφική επέμβαση στο περίπτερο του Bοτανικού Kήπου από την Τίνα Καραγεώργη και μια επιτόπου επέμβαση σε πέτρα τοπικού λατομείου του διεθνώς γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς Κρις Γιανάκου, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Αμερική στην Κεφαλονιά για να φιλοτεχνήσει το γλυπτό του.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός παλιού και φιλόδοξου οράματος να μετατραπεί με τον χρόνο ο Βοτανικός Κήπος και σε Κήπο Γλυπτικής, εγχείρημα πρωτότυπο και μοναδικό σε διεθνές επίπεδο.

Ήδη λειτουργεί ως πολυπολιτισμικός χώρος φιλοξενώντας τα τελευταία χρόνια τις «Επτανησιακές Συναντήσεις» και την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», εκδηλώσεις που θα συνυπάρξουν με την πρώτη υπαίθρια εικαστική έκθεση η οποία φιλοδοξεί να γίνει και αυτή, με τη σειρά της, θεσμός.

Συμμετέχουν οι: Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου , Λυδία Βενιέρη, Εριέττα Βορδώνη, Κώστας Βρούβας, Κωστής Γεωργίου , Κρις Γιανάκος, Νάσσος Δάφνης, Στέλιος Διαμαντάκης, Κώστας Δικέφαλος, Τίνα Καραγεώργη, Χάρης Κοντοσφύρης, Αφροδίτη Λίτη, Μάριος Λοβέρδος, Θεόδωρος Στάμος, Στέργιος Στάμος, Νάκης Ταστσιόγλου, Philip Τσιάρας, Δημήτρης Φόρτσας, Έρση Χατζηαργυρού και Μαρκ Χατζηπατέρας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.