Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
Με δύο πολύ διαφορετικές αλλά εξίσου σημαντικές μουσικές βραδιές ξεκινά το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας την Παρασκευή ...

6 και το Σάββατο 7 Αυγούστου, στην Παραλία της Αύρας. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Αυγούστου
θα πραγματοποιηθεί η συναυλάι Ο γύρος του κόσμου με τρεις φωνές,  με την Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά και τη Σαβίνα Γιαννάτου .

Τραγούδια διαχρονικά που μας έχουν σημαδέψει στο χρόνο. Το χαρακτηριστικό τους είναι οι εξαίσιες τριφωνίες και σόλι με τραγούδια από την Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική μέχρι την Ασία αλλά και ελληνικά τραγούδια κυρίως από το χώρο του ρεμπέτικου συνοδευόμενα από εξαίσιους σολίστ:
Τάκης Φαραζής - ενορχήστρωση, πιάνο , ακορντεόν, David Lynch - πνευστά, κρουστά, Θωμάς Κωνσταντίνου - νυκτά έγχορδα, Τάσος Μισυρλής - τσέλο , Mikhail Smirnov -  βιολί , Πέτρος Βαρθακούρης - μπάσο και Γιάννης Αγγελόπουλος - ντραμς.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 7 Αυγούστου, στη σκηνή ανεβαίνει το Τριο «Gravitas», με τους Γιάννη Γεωργιάδη - βιολί, Πάρη Αναστασιάδη - βιόλα, Κωστή Θέο - τσέλο και Βασίλη Ρακιντζή - πιάνο. Τέσσερεις εξαιρετικοί μουσικοί παίζουν κάποια από τα ωραιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής, στην παραλία της Αύρας κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 13 Αυγούστου - Οικία Seegy, Παχεία Ράχη
Ρεσιτάλ τραγουδιού. Λουκία Σπανάκη, υψίφωνος Μάριος Καζάς, πιάνο

Σάββατο 14 Αυγούστου - Ρεσιτάλ πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου
Σούμαν - Σοπέν: 200 χρόνια

Δευτέρα 16 Αυγούστου - Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Είσοδος Ελεύθερη
Συναυλία Νέων Ταλέντων. Αναστασία Σγάρα, βιολί, Στέλιος Παπαναστάσης, βιόλα, Μαριάννα Μπράουν, πιάνο.

Τετάρτη 18 Αυγούστου - Οικία Seegy, Παχεία Ράχη
Βραδιά γαλλικού τραγουδιού. Κυβέλη Καστοριάδου, τραγούδι, Ηρακλής Βαβάτσικας, μπαντονεόν, Ντόρα Μπακοπούλου, πιάνο.

Σάββατο 21 Αυγούστου
Βραδιά μουσικής δωματίου. Alissa Margulis, βιολί, Natalia Margulis, τσέλο, Lilly Maisky, πιάνο

Σχετικές ειδήσεις
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” στο Κηποθέατρο Παπάγου
24.08.2016 12:01
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS”, πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο.
11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Προς τιμήν του Γιάννη Μόραλη
29.07.2016 12:25
Το 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σηκώνει αυλαία το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και τιμά τον Γιάννη Μόραλη, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, ο οποίος έχει προσφέρει και το χαρακτηριστικό σήμα/λογότυπό του.
12o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων
25.07.2016 14:13
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, προσκαλεί το κοινό του και φέτος το καλοκαίρι, στο θέατρο Απόλλων το Σάββατο 13, την Τρίτη 16, την Πέμπτη 18 και το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016.
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής “EARTHDANCERS - Χορευτές του Κόσμου”
21.07.2016 11:50
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, έρχεται το καλοκαίρι του 2016 να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο, τους πολιτιστικούς χώρους και τα θέατρα όπου θα φιλοξενηθεί.
6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
22.06.2016 12:31
Ακόμη ένα υπέροχο μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, με οκτώ συναυλίες υψηλής ποιότητας, τις οποίες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί.