Εγκαινιάστηκε στο Λαογραφικό Μουσείο του Τ.Ο.Σ, η έκθεση σύγχρονης τέχνης Σέλι 2010, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το ορεινό Σέλι 

στη Βέροια. Η 1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που οργανώθηκε από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου με την επιμέλεια της γκαλερί Παπατζίκου θα φιλοξενηθεί έως τις 22 Αυγούστου 2010 στο κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου.

Παράλληλα συμμετέχουν στην 1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης και φιλοξενούν μέρος της έκθεσης και οι χώροι: Αρχοντικό Μποζίνη, ξενώνας Καραφώλα, ξενώνας Μπαρμπαρούση, casa pitoulia, καφέ  Caldo, καφέ Alt 1408m, καφέ Αγέρι, παραδοσιακό καφενείο «το μαγαζάκι», χιονοδρομικό κέντρο «το χρυσό ελάφι».

Η έκθεση έχει πολλαπλούς στόχους. Από τη μία την τουριστική προβολή του χωριού μέσω της τέχνης και από την άλλη την γνωριμία του κοινού του Σελίου και των επισκεπτών, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, με το έργο σημαντικών και καταξιωμένων  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που κυρίαρχο σ΄ αυτούς είναι η πρωτοπορία , η συνεπής και γόνιμη παρουσία στο χώρο της τέχνης.

Στη συνέχεια η προβολή νεότερων αξιόλογων καλλιτεχνών όπου η παρουσία τους στη γκαλερί Παπατζίκου, αποτελεί αφετηρία για μια πολλά υποσχόμενη διαδρομή στα εικαστικά δρώμενα.

Ακόμα, την παρουσίαση Ημαθιωτών καλλιτεχνών οι οποίοι εκφράζουν τον εαυτό τους και κατ΄ επέκταση τη διαχρονικότητα της ντόπιας εικαστικής  δημιουργίας. Τέλος την αποκέντρωση της Σύγχρονης Τέχνης πράγμα το οποίο εκφράζει και υποστηρίζει με την δράση της και τον χώρο  που επέλεξε να δραστηριοποιείται η γκαλερί.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τον νεοσύστατο θεσμό είναι: Μαρία Αλωνεύτου – Μανόλης Γιανναδάκης – Θάνος Ζιάκας -Τάκης Καλογιάννης–Βίκη Κορακάκη – Δημήτρης Κουκούδης – Βελισσάριος Κρίστιτς –Δέσποινα Κωνσταντίνου– Φώτης Μανδατζής – Νικόλας Μπλιάτκας – Στέργιος Μποζίνης –Άννα Σπάρταλη – Αιμιλία Σερδάκη – Γιάννης Σταμενίτης – Νίκος Τερζής –  Γιώργος Τσακίρης –– Μαρία Χατζημουράτη.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους συμμετέχοντες χώρους και στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου, όπου φιλοξενείται η έκθεση σύγχρονης τέχνης ΣΕΛΙ 2010 και παράλληλα να επισκεφτεί τον 1ο όροφο του Μουσείου και να θαυμάσει τα μόνιμα εκθέματά του που ανακαλούν μνήμες του παρελθόντος, όπως επίσης και τη μόνιμη συλλογή φωτογραφιών που αφηγούνται την ζωή και την καθημερινότητα των Βλάχων  στο πέρασμα του χρόνου.