Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης: Σέλι 2010

1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης: Σέλι 2010

Εγκαινιάστηκε στο Λαογραφικό Μουσείο του Τ.Ο.Σ, η έκθεση σύγχρονης τέχνης Σέλι 2010, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το ορεινό Σέλι ...

στη Βέροια. Η 1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που οργανώθηκε από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου με την επιμέλεια της γκαλερί Παπατζίκου θα φιλοξενηθεί έως τις 22 Αυγούστου 2010 στο κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου.

Παράλληλα συμμετέχουν στην 1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης και φιλοξενούν μέρος της έκθεσης και οι χώροι: Αρχοντικό Μποζίνη, ξενώνας Καραφώλα, ξενώνας Μπαρμπαρούση, casa pitoulia, καφέ  Caldo, καφέ Alt 1408m, καφέ Αγέρι, παραδοσιακό καφενείο «το μαγαζάκι», χιονοδρομικό κέντρο «το χρυσό ελάφι».

Η έκθεση έχει πολλαπλούς στόχους. Από τη μία την τουριστική προβολή του χωριού μέσω της τέχνης και από την άλλη την γνωριμία του κοινού του Σελίου και των επισκεπτών, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, με το έργο σημαντικών και καταξιωμένων  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που κυρίαρχο σ΄ αυτούς είναι η πρωτοπορία , η συνεπής και γόνιμη παρουσία στο χώρο της τέχνης.

Στη συνέχεια η προβολή νεότερων αξιόλογων καλλιτεχνών όπου η παρουσία τους στη γκαλερί Παπατζίκου, αποτελεί αφετηρία για μια πολλά υποσχόμενη διαδρομή στα εικαστικά δρώμενα.

Ακόμα, την παρουσίαση Ημαθιωτών καλλιτεχνών οι οποίοι εκφράζουν τον εαυτό τους και κατ΄ επέκταση τη διαχρονικότητα της ντόπιας εικαστικής  δημιουργίας. Τέλος την αποκέντρωση της Σύγχρονης Τέχνης πράγμα το οποίο εκφράζει και υποστηρίζει με την δράση της και τον χώρο  που επέλεξε να δραστηριοποιείται η γκαλερί.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τον νεοσύστατο θεσμό είναι: Μαρία Αλωνεύτου – Μανόλης Γιανναδάκης - Θάνος Ζιάκας -Τάκης Καλογιάννης–Βίκη Κορακάκη – Δημήτρης Κουκούδης - Βελισσάριος Κρίστιτς –Δέσποινα Κωνσταντίνου– Φώτης Μανδατζής – Νικόλας Μπλιάτκας – Στέργιος Μποζίνης –Άννα Σπάρταλη - Αιμιλία Σερδάκη – Γιάννης Σταμενίτης - Νίκος Τερζής -  Γιώργος Τσακίρης –– Μαρία Χατζημουράτη.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους συμμετέχοντες χώρους και στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου, όπου φιλοξενείται η έκθεση σύγχρονης τέχνης ΣΕΛΙ 2010 και παράλληλα να επισκεφτεί τον 1ο όροφο του Μουσείου και να θαυμάσει τα μόνιμα εκθέματά του που ανακαλούν μνήμες του παρελθόντος, όπως επίσης και τη μόνιμη συλλογή φωτογραφιών που αφηγούνται την ζωή και την καθημερινότητα των Βλάχων  στο πέρασμα του χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.