Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ομήρου Οδύσσεια σε περιοδεία!

Ομήρου Οδύσσεια σε περιοδεία!

Η Culture Factory παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2010 το έργο Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών, σε κείμενο και σκηνοθεσία ...

της Κάρμεν Ρουγγέρη. Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας - εχθρός του Οδυσσέα - λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει,
αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.

Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του …

Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πώς έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πώς κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλίτωσε από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων τον στέλνουν με  ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.

Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του … 

Συντελεστές: Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Μουσική διασκευή - σύνθεση: Γιάννης  Μακρίδης, Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας, Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Μακρίδης.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Αλεξανδράκης Αλέξανδρος, Κιοσές Πέτρος, Νικηφορίδου Βασιλική, Παλαιοθόδωρου Τζορτζίνα, Παπαδόπουλος Τάσος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Ρουσσινού Ελένη, Σαχπεκίδης Παύλος, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τράκας Στέλιος, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος.

Στο ρόλο της Αντίκλειας η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πρόγραμμα περιοδείας:

Δυτέρα 2/8: Ξυλόκαστρο
Τρίτη 3/8: Ζάκυνθος
Πέμπτη 5/8: Ραφήνα
Παρασκεύη 6/8: Ζαχάρω
Σάββατο 7/8: Κυπαρισσία
Κυριακή 8/8: Τραγανα
Δευτέρα 9/8: Τρίπολη
Τετάρτη 11/8: Πρέβεζα
Πέμπτη 12/8: Κέρκυρα
Παρασκευή 13/8: Κέρκυρα
Τρίτη 17/8: Θάσος
Τετάρτη 18/8: Σίβηρη
Πέμπτη 19/8: Αλεξανδρούπολη
Παρασκευή 20/8: Ξάνθη
Σάββατο 21/8: Διον
Κυριακή 22/8: Κιλκίς
Δευτέρα 23/8: Καβάλα
Τρίτη 24/8: Γιαννιτσά
Τετάρτη 25/8: Σέρρες
Πέμπτη 26/8: Βέροια
Παρασκευή 27/8: Βόλος
Σάββατο 28/8: Κοζάνη
Κυριακή 29/8: Αθήνα-Κολωνός

Σάββατο 4/9: Αθήνα - Αττικό Άλσος
Παρασκευή 10/9: Νέα Σμύρνη
Σάββατο 11/9: Βύρωνας
Δευτέρα 13/9: Χαλάνδρι

 

Σχετικές ειδήσεις
I am what I am: Ο Τάκης Ζαχαράτος σε καλοκαιρινή περιοδεία
11.07.2016 16:05
Η παράσταση I am what I am με τον Τάκη Ζαχαράτο επιστρέφει και φέτος ριζικά ανανεωμένη με νέα κείμενα και καινούργια πρόσωπα της επικαιρότητας.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, του Κώστα Σωτηρίου σε καλοκαιρινή περιοδεία
01.06.2016 12:33
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου.
Οδύσσεια - Νέκυια, της Φένιας Παπαδόδημα στο Elaiωnas Festival 2016
31.05.2016 13:40
Το Elaiωnas Festival 2016 φιλοξενεί για μια και μόνο βραδιά, τη Κυριακή 12 Ιουνίου στις 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα με ελεύθερη είσοδο, την παράσταση «Οδύσσεια - Νέκυια» της Φένια Παπαδόδημα.
Η Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη ξανά σε περιοδεία
04.05.2016 15:31
Η Αντιγόνη, του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και παραγωγή της 5ης Εποχής επιστρέφει ξανά σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2016.
Διασχίζοντας το Αιγαίο, του Οδυσσέα Λούγκλου στο Cabaret Voltaire
26.04.2016 12:40
Το Cabaret Voltaire φιλοξενεί την ομάδα Θεώρηση, η οποία παρουσιάζει το έργο του Οδυσσέα Λούγκλου, Διασχίζοντας το Αιγαίο, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Τσακαλάκη.