Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι Κορεάτες Dulsori live

Οι Κορεάτες Dulsori live

Οι Dulsori, το πιο δυναμικό γκρουπ κρουστών από την Κορέα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μία μοναδική ...

παράσταση στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 8 Αυγούστου, στο Κήποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, όπου θα μας χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα με μουσική , χρώμα και κίνηση σε συνδυασμό με τα τεράστια τύμπανα τους επί σκηνής.

Οι Dulsori είναι το πιο δραστήριο γκρουπ κρουστών της Κορέας, που παρουσιάζει μια δυναμική παράσταση που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους, το pungmul…με τα  μοντέρνα στοιχεία.

Ένα γεμάτο ενεργεία θέαμα με κρούστα, χωρο και χρώματα, αφιερωμένο στα στοιχεία της φύσης ,που δίνουν ενεργεία και χαρά στον άνθρωπο Στις παραστάσεις τους οι Dulsori καλούν το κοινό να συμμετέχει ενεργά δημιουργώντας έτσι αίσθηση συλλογικότητας και αρμονίας.

Με το δυναμικό ρυθμό των κρουστών τους , οι Dulsori έχουν ενθουσιάσει τους θεατές στις  παραστάσεις που έχουν δώσει σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά το κόσμο, καθώς επίσης και στα WOMAD και WOMEX. Η συμμέτοχη τους στο φετινό Roskilde ήταν από τις πιο εντυπωσιακές.

Η παρασταση που θα παρουσιασουν είναι Binari - Το Πνευμα του Ρυθμου (Spirit of Drums). Ο όρος Binari στην κυριολεξία σημαίνει η επίκληση της ανήσυχης καρδιάς προς ένα υπερφυσικό ον. Στην κορεάτικη παραδοσιακή μουσική το Binari  θεωρείται ως ένα τραγούδι που ερμηνεύεται κι εντάσσεται σε ποικίλα ρεπερτόρια.

Οι Dulsori βάζουν τη δική τους, μοναδική πινελιά, σε αυτό το αρχαίο μοτίβο, αναβιώνοντας μια αρχαία ιεροτελεστία  με την οποία δινόταν το εναρκτήριο λάκτισμα  των γιορτών προς τιμή των δυνάμεων της φύσης.

Η παράσταση ξεκινάει με την παρέλαση των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή με τη συμμετοχή θεατών. Στη συνέχεια, οι Dulsori μας εισάγουν στο θέαμά τους με ένα υπέροχα συγχρονισμένο ρυθμό από τα τεράστια κρουστά τους. Οι καλλιτέχνες αποδίδουν με την ερμηνεία τους την ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια καταιγίδα με τον εκρηκτικό και καταιγιστικό ρυθμό των τυμπάνων τους. 

Ολοκληρώνουν την παράσταση με μια συναρπαστική εκτέλεση κορεάτικης παραδοσιακής μουσικής και προτρέπουν  το κοινό να ακολουθήσει τον δυναμικά ακούραστο ρυθμό σε μια φανταστική μουσική πανδαισία η οποία μας συνοδεύει μέχρι το τέλος της γιορτής!

Oι Dulsori αιχμαλωτίζουν το κοινό με παραδοσιακά κορεάτικα κρουστά και τραγούδια. Οι αυθεντικοί ρυθμοί τους συμπαρασύρουν και αφυπνίζουν το ανθρώπινο πνεύμα. Εμπνευσμένοι από τις παραδόσεις των κορεατών αγροτών και των ήχων της φύσης, χρησιμοποιούν αυθεντικά, παραδοσιακά όργανα για να εξυμνήσουν τις φυσικές δυνάμεις.

Οι παραστάσεις τους, είναι μια γιορτή γεμάτη πάθος, όπου συμμετέχουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αρμονίας και συλλογικότητας. Ο εκρηκτικός και καταιγιστικός παλμός των κρουστών προσκαλεί το κοινό να μοιραστεί αυτήν τη συλλογική ενέργεια. Το σκηνικό αποτελείται από 19 κρουστά συνολικού βάρους 1.200 κιλών!

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές live στο Half Note
20.10.2016 14:59
Με τη μουσική τους πρόταση να συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και να δημιουργεί ζεστή και χιουμοριστική ατμόσφαιρα, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του συναντούν ξανά το φανατικό τους κοινό στην πρώτη τους «χειμερινή κολύμβηση» της νέας σεζόν.
Εννέα και πέντε, για μία μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
21.07.2016 16:04
Μετά από δύο άκρως επιτυχημένες χρονιές, το “Εννέα και πέντε” η παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά στο Άλικο
07.06.2016 14:00
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο”.
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...