Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αναμείνατε στο ακουστικό σας

Αναμείνατε στο ακουστικό σας
Από την Τετάρτη 4 Αυγούστου η κωμωδία του Χαλ Σάλγουεν Αναμείνατε στο ακουστικό σας ανεβαίνει στο Θέατρο Παρκ με τους ...

 νέους ηθοποιούς Σταύρο Νικολαΐδη και την Ομάδα Ένα στην πρώτη τους συνεργασία. Όλοι μαζί θα μας διηγηθούν τις ιστορίες οκτώ νέων ανθρώπων που καταλαβαίνουν μόνο από… τηλεφώνου.

Οκτώ νέοι, χωρίς προσωπικό χρόνο, με σχέσεις αποκλειστικά τηλεφωνικές, διεκπεραιώνουν τα πάντα, ακόμα και τα πιο σημαντικά τους θέματα από τηλεφώνου, χωρίς καν να εξαιρούν… το σεξ.

Επικοινωνούν συνεχώς, μέσω υπολογιστών και κινητών, αλλά δεν βρίσκουν τον λόγο να συναντηθούν. Χωρίς την ταραχή και τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει ένα άγγιγμα ή ένα βλέμμα, νοιώθουν ασφαλείς να συνομιλούν αλλά μόνο όσο βρίσκονται σε απόσταση. Όπως είναι φυσικό, οι εσωτερικές ισορροπίες του καθενός, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ τους, εξελίσσονται παράλογα δημιουργώντας υπερβολές και αντιδράσεις αστείες, που προκαλούν εκρήξεις… γέλιου. 
 
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Δρίτσας. Η εικαστική επιμέλεια της παράστασης είναι του Νίκου Παπανούση ενώ τους φωτισμούς υπογράφει ο Γιώργος Καραγεωργόπουλος και τη μουσική επιμέλεια ο Σπύρος Μουσχουντής. Βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι Χρήστος Καλογεράς και Βασίλης Βρέττας. 

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σταύρος Νικολαΐδης στην πρώτη συνεργασία του με την Ομάδα Ένα, Νίκος Καίσαρης, Φωτεινή Λεβογιάννη, Μυρτώ Μακρίδη, Ραλλού Ρουμελιώτη, Μάρκος Στεφάνου , Τέτη Τσούρου.

Στην Ελλάδα το έργο γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Αθήνα την περίοδο 1998-99 στο θέατρο Αποθήκη, όπου παίχτηκε επί δύο συνεχείς χρονιές. 

Η ΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ιδρύθηκε το 1997 και από τότε έχει ανεβάσει τα παρακάτω έργα: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Dario Fo, «Η δολοφονία του Μαρά» του Peter Weiss, «Ο δράκος» του Eugene Swartz, «Το πρόβλημα του Κώστα» του Βασίλη Ραΐση, «Tango Bar» του Περικλή Κοροβέση, «Στο σκοτάδι κοιτάξατε;» του Karl Valentine, «Καζανμπλάνκα» σε διασκευή του Δημήτρη Σκλάβου και «Μετά τη βροχή» του Sergi Belbel.

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην, με τη Ρούλα Πατεράκη και τη Ρένη Πιττακή στο Θέατρο Σφενδόνη
07.11.2016 11:56
Το θρυλικό έργο «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην» ανεβαίνει από τη Λυκόφως στο Θέατρο Σφενδόνη το Δεκέμβριο σε παγκόσμια πρώτη, υπό την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, με δυο σημαντικές ηθοποιούς, τη Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Μπέιημπι Τζέην και τη Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Μπλανς.
Οίκος ενοχής, των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα στο Θέατρο Απόλλων
24.08.2016 16:40
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών θα παρουσιάσει την παράσταση «Οίκος Ενοχής» στο Θέατρο Απόλλων, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio στο Θέατρο Olvio
04.08.2016 14:35
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio πρόκειται να παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο Olvio, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Παρίας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.05.2016 15:56
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλεί στο έργο του Αυγούστου Στριντμπεργκ, Παρίας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, από την Τετάρτη 18 Μαΐου έως το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.