Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία Duo Ahenk και Εν Χορδαίς

Συναυλία Duo Ahenk και Εν Χορδαίς
Το Φεστιβάλ Αττικού Άλσους παρουσιάζει τους Duo Ahenk και Εν Χορδαίς σε μια συναυλία που θα μας ξεναγήσει στον ρυθμό της Βυζαντινής μουσικής ...

καθώς και της τούρκικης, περσικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής και θα συνεχίσει με τα πιο μοντέρνα ακούσματα της Βυζαντινής μουσικής

Οι Duo Ahenk είναι ένα τούρκικο παραδοσιακό μουσικό σχήμα, με 17 χρόνια μουσικής πορείας, το οποίο ερμηνεύει κλασική τούρκικη μουσική . Στη συναυλία θα φιλοξενήσουν τους μουσικών Yarkin Rhythm Group, και τον σολίστα Dilek Turkan, που θα τραγουδήσει φολκλορικά Κωνσταντινουπολίτικα και Ρουμελιώτικα τραγούδια.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το ελληνικό συγκρότημα Εν Χορδαίς με γνωστά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια.

Η συναυλία είναι μία παραγωγή στο πλαίσιο του εορτασμού Κωνσταντινούπολη 2010 Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού με στόχο την ένωση πολιτισμών της Μεσογειακής Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Το Παναρμόνιο του Κωνσταντίνου Α. Ψάχου: Βυζαντινομουσικολογική ημερίδα και συναυλία στο Μέγαρο
11.10.2016 15:37
Με τη συναυλία βυζαντινής μουσικής «… μετάρσια, πτερωτά: Άγγελοι» (ώρα έναρξης 21:00) κορυφώνονται οι εργασίες της Ημερίδας «Το Παναρμόνιο του Κωνσταντίνου Α. Ψάχου», οι οποίες φιλοξενούνται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου (16:00-20:00, είσοδος ελεύθερη).
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.