Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Συναυλία Duo Ahenk και Εν Χορδαίς

Συναυλία Duo Ahenk και Εν Χορδαίς
Το Φεστιβάλ Αττικού Άλσους παρουσιάζει τους Duo Ahenk και Εν Χορδαίς σε μια συναυλία που θα μας ξεναγήσει στον ρυθμό της Βυζαντινής μουσικής ...

καθώς και της τούρκικης, περσικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής και θα συνεχίσει με τα πιο μοντέρνα ακούσματα της Βυζαντινής μουσικής

Οι Duo Ahenk είναι ένα τούρκικο παραδοσιακό μουσικό σχήμα, με 17 χρόνια μουσικής πορείας, το οποίο ερμηνεύει κλασική τούρκικη μουσική . Στη συναυλία θα φιλοξενήσουν τους μουσικών Yarkin Rhythm Group, και τον σολίστα Dilek Turkan, που θα τραγουδήσει φολκλορικά Κωνσταντινουπολίτικα και Ρουμελιώτικα τραγούδια.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το ελληνικό συγκρότημα Εν Χορδαίς με γνωστά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια.

Η συναυλία είναι μία παραγωγή στο πλαίσιο του εορτασμού Κωνσταντινούπολη 2010 Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού με στόχο την ένωση πολιτισμών της Μεσογειακής Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις
Το Παναρμόνιο του Κωνσταντίνου Α. Ψάχου: Βυζαντινομουσικολογική ημερίδα και συναυλία στο Μέγαρο
11.10.2016 15:37
Με τη συναυλία βυζαντινής μουσικής «… μετάρσια, πτερωτά: Άγγελοι» (ώρα έναρξης 21:00) κορυφώνονται οι εργασίες της Ημερίδας «Το Παναρμόνιο του Κωνσταντίνου Α. Ψάχου», οι οποίες φιλοξενούνται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου (16:00-20:00, είσοδος ελεύθερη).
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Σεμινάριο και Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

18.02.2016 17:01
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο και μία συναυλία με τίτλο Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Ένας διαδραστικός οδηγός επιβίωσης.
Επιπλέον συναυλία για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.02.2016 16:42
Πέντε sold out και 6η συναυλία της Άλκηστης! Μετά την τεράστια ζήτηση και για την πέμπτη συναυλία της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχαριστεί το κοινό και προσθέτει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου!