Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αναδρομική έκθεση του Στηβ Γιανάκου

Αναδρομική έκθεση του Στηβ Γιανάκου
Μία αναδρομική έκθεση στη μέχρι σήμερα εικαστική παραγωγή του Στηβ Γιανάκου φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τις ...

26 Ιουλίου έως και τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο καλλιτέχνης που θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς δημιουργούς, αν και έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη οι οικογενειακές ρίζες του ανάγονται στα Χανιά, αφού είναι γόνος πρώτης γενιάς Κρητών μεταναστών στις ΗΠΑ. Άλλωστε, ο ίδιος αισθάνεται Κρητικός, γι’ αυτό έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται τον μισό σχεδόν χρόνο κάθε έτους στα Χανιά.

Με την έκθεση αυτή η Δημοτική Πινακοθήκη Χανιών έρχεται να τιμήσει έναν ευρηματικό και πρωτότυπο στην εικαστική του γλώσσα  καλλιτέχνη, ο οποίος από τη δεκαετία του ’60 και μετά, βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς εικαστικής σκηνής, με εκθέσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια στον τόπο καταγωγής του, την Ελλάδα.

Το έργο του – θεωρείται από τα πλέον συνεπή του κινήματος της ποπ αρτ-  κυριαρχείται από κομίστικες φιγούρες που συχνά μοιάζουν με γελοιογραφίες χιουμοριστικών εφημερίδων και περιοδικών εποχής και σατιρικό πνεύμα επικεντρωμένο σε θέματα όπως το φύλο, η σεξουαλικότητα, οι οικογενειακές σχέσεις, η ζωή, ο έρωτας, ο θάνατος, η μητρότητα. Μ’ άλλα λόγια τον ενδιαφέρει αυτός καθαυτός ο άνθρωπος.

Σχετικές ειδήσεις
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.
Εικαστική Έκθεση Θηλέων στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου
10.03.2016 15:36
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου η ομαδική έκθεση με τίτλο Εικαστική Έκθεση Θηλέων.