Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ερωφίλη - Άσκηση 2 και Ερωτόκριτος από τον Σίμο Κακάλα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

Ερωφίλη - Άσκηση 2 και Ερωτόκριτος από τον Σίμο Κακάλα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου
Ο Σίμος Κακάλας και η Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ παρουσιάζουν στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου δύο έργα για την Ερωφίλη και τον Ερωτόκριτο ...

Επιμένοντας με ταλέντο, τόλμη και συνέπεια στον πειραματισμό με τις παραδοσιακές φόρμες, ο Σίμος Κακάλας και η ομάδα Χώρος επαναπροσεγγίζουν –μετά την Άσκηση 1 στα κρητικά χωριά– την ομοιοκατάληκτη αριστουργηματική ερωτική αλλά και αντιτυραννική τραγωδία , γραμμένη στο Ρέθυμνο περί τα 1595, με ιταλικές επιδράσεις.

Και από την Ερωφίλη, του λογιωτάτου και ευγενεστάτου κυρίου Γεωργίου Χορτάτση του Κρητικού, στον Ερωτόκριτο του συμπατριώτη του Βιτσέντζου Κορνάρου, που τη μιμήθηκε δημιουργικά.

Ένα γλέντι με δεκαπεντασύλλαβους, χορό, τσικουδιά και φαγητό, για να ακουστεί το περίφημο ποίημα της Κρητικής Αναγέννησης. Προσκεκλημένος όποιος θέλει να συμμετάσχει: τραγουδιστής, αφηγητής ή οργανοπαίχτης.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας, Επεξεργασία κειμένου: Μαργαρίτα Κρανά, Ειδική σύμβουλος – φιλόλογος: Ναταλία Δεληγιαννάκη, Σκηνικά – κοστούμια: Μάρθα Φωκά, Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου, Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης, Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Τενεκετζή.

Ερμηνεύουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα  Έλενα Μαυρίδου, Γιάννος Περλέγκας, Χρήστος Σαπουντζής

Μουσικοί: Κωστής Κυριτσάκης, Χρήστος Μπάρμπας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χάρης Πορφυρίδης

Σχετικές ειδήσεις
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Ερωφίλη, του Γεωργίου Χορτάτση στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
07.07.2016 15:01
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΕΡΩΦΙΛΗ», την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 9:15 το βράδυ, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε περιοδεία στην Κρήτη
23.06.2016 17:06
Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει στην πατρίδα του την Κρήτη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, με πρωταγωνιστές την Νέλλη Γκίνη στον ρόλο της παραμάνας και τον Χάρη Σώζο στον ρόλο του Βιντσέντζου Κορνάρου.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.