Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκα Προμηθέας - Μαγεία ΙΙ

Γυναίκα Προμηθέας - Μαγεία ΙΙ
Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας φιλοξενεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου το χοροθεατρικό δρώμενο Γυναίκα Προμηθέας - Μαγεία ΙΙ, ...

σε σύνθεση και σκηνοθεσία της Άννας Λάζου. Πρόκειται για μία συνεργασία της ερευνητικής και καλλιτεχνικής ομάδας της Φιλοσοφικής Σχολής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ - ως προς το θεατρικό μέρος - με την Ομάδα της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου- ως προς το μέρος που αφορά στην έρευνα της όρχησης και της μουσικής κατά την αρχαιότητα.

Το χοροθεατρικό δρώμενο Γυναίκα Προμηθέας, είναι εμπνευσμένο από αρχαίους και σύγχρονους έλληνες ποιητές και από τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής τέχνης του χορού. Έχει σαν κεντρικό άξονα τη σύνδεση της ποίησης Κόριννας, Αισχύλου και Ευριπίδη με κείμενα σύγχρονης ποίησης (Κουτσοχέρα, Κέκκου, Φωτιάδου) για την Γυναίκα ως σύμβολο προμηθεϊκό, που μέσα από τη δοκιμασία προαναγγέλλει την νέα ζωή και φέρει την αναγέννηση. Η μέθοδος εργασίας της ομάδας επεξεργάζεται τη μετάβαση από την αρχαιότητα (χορός – σώμα) στη σύγχρονη τέχνη του χορού, μέσω του παραδοσιακού.

Συντελεστές:  Σύνθεση - Σκηνοθεσία: Άννα Λάζου, Κείμενα – Χορογραφική μελέτη: Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Όρχησης, Χορός butoh: Katsura Kan, Διδασκαλία Κίνησης: Φιφίκα Νικολοπούλου, Σκηνογραφία: Λέτα Κουτσοχέρα, Κοστούμια: Μαίρη Τριανταφύλλου , Μάσκα – σκηνικά αντικείμενα: Μάγδα Ρούσση.

Μουσικοί: Έλενα Νίσκρια Καζαντζίδη, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Παναγιώτης Τσίγκος, Αντώνης Σερέπας

Παίζουν: Λαμπρινή Αμαραντίδου, Νεκτάριος Γιούτσος, Φανή Δαλεζίου, Φιφίκα Νικολοπούλου, Ροζαλίνα Πέρρου,  Αντώνης Σερέπας, Έφη Φαρμάκη, Μιχάλης Χατίρης.

Το δρώμενο έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιούλιος 2009), στην Ακρόπολη Λεπρέου Ηλείας (Αύγουστος 2009) και στο Λόφο Φιλοπάππου (Φυλακές Σωκράτους – Πρόγραμμα Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Λόφοι Πνύκας – Νυμφών – Μουσών : Το μεγαλύτερο κέντρο των ξωτικών», στις 25 Σεπτεμβρίου 2009).

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη σε μίνι περιοδεία
15.09.2016 13:43
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ανάπτυξης “Θερμοπύλες”, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.